Rotterdam ve Arnhem belediyeleri, Türkiye ve Suriye’de gerçekleşen deprem felaketinden dolayı başlatılan ülkesel yardım kampanyası GIRO555’e olan desteklerini ve Türk Toplumu ile dayanışma içerisinde olduklarını vurgulamak maksadıyla, anlamlı girişimlerini sürdürmeye devam ettiler. 

Rotterdam Büyükşehir Belediyesi Yönetiminde bulunan DENK Partili Wethouder Enes Yiğit, Belediye Yönetiminin daha önce yaptığı 600.000 euro tutarındaki bağışından sonra, dün akşam da Erasmus Köprüsü, Erasmus Hastanesini ve Euromast kulesinin Türk bayrağına atfen, kırmızı renkli ışıklarla aydınlatılmasını sağladı.

DENK Partisi Arnhem Belediye Meclis Üyesi Yıldırım Usta’nın girişimleri sayesinde de belediyenin yaptığı 165.000 euro’luk bağışın yanı sıra Türkiye ve Suriye'de meydana gelen depremler sonucunda hayatını kaybedenlerin anısına ve Arnhem Türk Toplumu ile dayanışma göstergesi olarak tören düzenlendi. 

Şehir merkezinde bulunan tarihi Eusebius Kilisesi önünde düzenlenen törende Eusebius Kilisesinin çanlarından İstiklal Marşı çalındı.

Arnhem Belediye Başkanı Ahmed Marcouch’un nezaretinde gerçekleşen törene vatandaşlar, Deventer Başkonsolosluğu, DENK Partisi Arnhem Belediye Meclis Grubu ve çeşitli Türk STK temsilcileri yoğun ilgi gösterdi. Duygu dolu anların yaşandığı program, depremde hayatını kaybedenler için okunan sela sonrası sona erdi.

erasmusbrug

euromast
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.