Rotterdam’da çöpçülerin Çarşamba günü başlattığı 6 günlük greve, bugün Boa’lar da dahil oldu. Grev boyunca çöpler toplanmayacak, Boa’lar da 3 gün ceza kesmeyecek.

Rotterdam’da görev yapan kamudaki temizlik personeli altı gün boyunca yapılacak grev nedeniyle çöpleri toplamayacak. Sivil Kontrol memurları (BOA) da bugün itibariyle üç gün boyunca çöp konteynerlerinin yanına bırakılan çöpler için ceza kesmeyecek. 

Çarşamba günü başlayan temizlik işçilerinin grevi ilk günü ardından kendini hissettirmeye başladı. Örneğin Feijenoord bölgesinde Çarşamba günü Afrikaanderplein’da kurulan halk pazarının ardından alan atıklarla doldu. 

Stadsbeheer Rotterdam’da çalışan temizlik içicileri ağır iş şartlarına karşı maaşlarında zam yapılmasını talep ediyor. FNV Overheid tarafından organize edilen grevde 20 Şubat’a kadar çöp torbaları alınmayacak ve yer altında bulunan konteynerler boşaltılmayacak. 

Bunun yanı sıra Sivil Kontrol memurları (BOA) da Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri çöp konteynerlerinin yanına bırakılan çöp torbaları için ceza kesmeyecek. 

Normal şartlarda çöp konteynerlerinin yanına bırakılan çöp torbaları için bu ihlali yapan kişilere ilk seferde 154 euro para cezası veriliyor. Bu ihlale devam eden kişiye 500 euroya ve hatta 3 günlük kamu hizmetine kadar ceza verilebiliyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.