Rotterdam ve çevresinde otobüs taşımacılığını yöneten RET, Connexxion ve EBS şirketleri mevcut şoför açığı nedeniyle önümüzdeki sonbahar aylarında sefer sayılarını azaltacağını duyurdu. Yaklaşık 100 şoför eksiği olduğunu belirten RET, otobüs hatlarının yaklaşık üçte birinin iptal edileceğini ifade etti. 

RET sözcüsü Rolf Harbers, Schiedam-Centrum ile Maassluis arasında çalışan 126 numaralı hat ile Dijzigt ve Rotterdam-Centraal tren istasyonu arasındaki 44 numaralı hattın bir bölümünün iptal edileceğini belirtti. Harbers toplamda yaklaşık altmış otobüs hattından yirmi tanesinin bu durumdan etkileneceğini dile getirdi.

Harbers hangi hatların iptal edileceğine karar verilirken, otobüsleri kullanan yolcu sayısı ve alternatif taşıma olanaklarının olup olmadığının göz önünde bulundurulduğunu kaydetti. 

Özellikle pandemi döneminde birçok personelin hastalandığını yada uzun karantina nedeniyle çalışamadığını belirten Harbers, aynı zamanda emekli olan şoförlerle birlikte iş piyasasında daralma yaşandığını da hatırlattı.

RET’de yaşanan şoför eksikliği problemi aynı zamanda Hoeksche Waard ve Goeree-Overflakkee'de hizmet veren Connexxion ve Voorne-Putten'de hizmet veren EBS şirketlerinde de yaşanıyor. Her iki şirket de sonbahar döneminde sefer sayılarını azaltmayı planlıyor.

RET şoför açığını gidermek için kendi otobüs şoförlerini eğitmeye devam edeceğini bunun için belediyeden iş arayanları kendilerine yönlendirmelerini istediğini belirtti. Otobüs şoförü bulma konusunda şirketin uyguladığı bir diğer yöntem ise yeni personel getiren RET çalışanlarına bonus vermek.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: RET - Rick Keus

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş