Hollanda’yı derinden sarsan silahlı saldırı vakasında yeni detaylar ortaya çıkmaya başladı. Zanlının Heiman Dullaertplein'da saldırarak öldürdüğü 39 yaşındaki komşusunun daha önceden zanlı hakkında şikayetçi olduğu iddia edildi. Aynı saldırıda kadının 14 yaşındaki kızı da hayatını kaybetti.  

Yeni ortaya çıkan bilgilere göre; daha önce hayvanlara işkence ettiği gerekçesi ile ceza alan 32 yaşındaki saldırgan Fouad L.’nin anonim bir web sitesinde paylaşımlarda bulunduğu belirlendi. Bu paylaşımlarda adamın içinde nasıl bir nefret ve kin olduğunu ortaya koydu. Saldırgan bu mesajlarında hem okula ve doçentlerine hem de kendisini şikayet eden komşusuna olan kızgınlığını dile getiriyor.

Kamu yayıncısı NOS tarafından ortaya çıkartılan ve savcılık (OM) tarafından da doğrulanan bilgiye göre Fouad L. anonim web forumu 4Chan'de bir dizi paylaşımda bulundu. 

Daha önce hayvanlara işkence ve kötü muamele etmekten mahkeme karşısına çıkan saldırgan "Hayvanlara kötü muamele suçlamaları yüzünden benden nefret ediyorlardı" şeklinde ifade kullanırken, kısmen beraat ettiğinden de memnun olduğunu belirtiyor. 

Fouad’ın eğitimine ve hayvanlara kötü muamele ettiği için kendisini şikayet ettiğini belirttiği, saldırıda hayatını kaybeden komşusuna karşı öfkesinden hareket edip etmediği bilinmiyor. Ancak polis bu ihtimal üzerinde de duruyor. 

Fouad L.’nin 4Chan'deki mesajlarında, eylemini önceden duyurmadığı ve şiddetle tehdit etmediği belirtilse de çoğu zaman eğitiminden ve komşusundan şikayet ettiği belirtiliyor. Eğitiminin onu "sabote" ettiğini belirten Fouad, öğretmenlerin onu oyaladığından ve sınavlarını geçemeyeceğini umduklarından yakınıyor. Saldırgan ayrıca, "sarhoş bir halde" bir tavşanı döverken onu filme alan komşusundan da şikayet ediyor. 

İşvereninin diploma almasını zorunlu kıldığını ve bu yüzden işten çıkarıldığını belirten saldırgan, bu konudaki öfkesini "İşsiz ve eğitimsiz kalmak daha iyi!" şeklinde belirtiyor. Öte yandan "Asperger'li kardeşlerine" bir "çağrı" yapan Fouad L. bunun belirli bir otizm türü olduğunu söylüyor ve "Tüm dünya bizden nefret ediyor. Normallere ölüm" şeklinde bir ifade kullanıyor. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş