Bu gün yaklaşık 50 kişilik ırkçı ve İslam karşıtı Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA) yandaşları Rotterdam merkez tren istasyonunda bir araya geldi. Kuran’ı yakacaklarını belirten PEGIDA üyeleri polisin müdahalesiyle karşılaştı.

Toplanan gruba müdahale eden polis, PEGIDA’nın elindeki kuranları topladı. Bu arada grubun başında bulunan Edwin Wagensveld ‘inancı aşağılamak' suçundan gözaltına alındı.

gozaltı
Fotoğrqaf: Rijnmond.nl

STK'lardan gençlere sağduyu çağrısı
Olay yerinden canlı olarak yayın yapan gazeteci Yavuz Nufel, alanda yaklaşık 100-150 Müslüman gencin olduğunu belirtti. Özel timin PEGIDA ve Faslı Müslüman gençlerin arasına girdiğini belirten Nufel, alanda sık sık “Kuran yakılmayacak dağılın” anonsları geçildiğini belirtti. 

Alandan gelen görüntü ve açıklamalarda herhangi bir arbede yaşanmadığı, Türk STK yetkililerinin de bulunduğu ve gençleri sakinleştirmek için çaba sarf ettiği belirtiliyor.

Bu arada UID Hollanda, CHP Hollanda, Denk Partisi, Milli Görüş, İOT ve diğer tüm STK’lar gençlere sağduyulu olmaları yönünde çağrıda bulundu.  

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.