Rotterdam son üç gündür tekrarlanan silahlı ve bombalı saldırılara sahne oluyor. Pazartesi günü Crooswijk’da bir eve aynı gün içinde iki kere saldırı düzenlendi. Yine aynı gün Oude Westen semtinde bir sokakta patlama meydana geldi. Oude Westen sakinleri bu sabah da silah sesleri ile korku dolu anlar yaşadı.

Rotterdam polisinden yapılan açıklamaya göre, pazartesiyi salıya bağlayan gece saatlerinde bombalı saldırı düzenlenen Van Speykstraat’ta bu sabah saat 06:00 civarında silahlı saldırı gerçekleşti.

Edinilen bilgiye göre en az 18 kurşun apartmanın birinci, ikinci ve üçüncü katındaki camlara isabet etti. Sokakta ise en az 26 noktada olay yeri inceleme ekiplerinin bıraktığı sarı renkli işaret levhalarının olduğu görüldü. Saldırıda kimsenin yaralanmadığı belirtildi.

Saldırı gerçekleşen sokak trafiğe kapatılırken olay yeri inceleme ve çok sayıda polis ekibi olay yerine intikal ettirildi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı. Henüz saldırı ile ilgili kimse gözaltına alınmadı. 

Pazartesiyi salıya bağlayan gece saatlerinde Van Speykstraat’da gerçekleşen bombalı saldırıda bazı evlerin camlarında maddi hasar meydana gelmişti. Polis iki saldırı arasında bağlantı olup olmadığının henüz bilinmediğini açıkladı.

Rotterdam Polisi: Son yıllarda şehirde saldırılarda ciddi artış yaşanıyor
Basına bir açıklama yapan Rotterdam polisi son yıllarda sokaklarda veya evlerde meydana gelen bombalı ve silahlı saldırı olaylarında artış olduğunu kaydetti. 

Polis kayıtlarına göre 2021 yılında sadece 12 patlama veya saldırı vakası yaşandı. Polis yetkilileri bu sayının 2022 yılında 49’a çıktığını ancak bu yılın başından bu yana geçen 4 aylık süre içerisinde, vaka sayısının 47’ye ulaştığını kaydetti.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.