Rotterdam The Hague Havalimanı, sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden havalimanının adını kullanarak, alanda unutulan bavulların satışının yapıldığını iddia eden bir Facebook sayfası için uyarı yaptı. Bu dolandırıcılara dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı. Uyarıda, sayfanın sahte olduğu ve insanları 3 euroya içindeki eşyalarla birlikte bavul sattığını belirterek, dolandırdığı kaydedildi.

Rotterdam Havalimanından bir sözcü basına yaptığı açıklamada, unutulan bavulların içindekilerle birlikte satılmasının havalimanının asla yapmayacağı bir şey olduğunu belirtti. Sahte sayfadan birkaç kişinin kendilerine ulaşması sonucu haberdar olunduğunu vurguladı. Bu kişilerin belirtilen sayfada alışveriş yapmak istediğini ancak ödeme başarısız olunca havalimanı ile iletişime geçtiğini kaydetti.

Bahsedilen sayfada insanlara 3 euro gibi düşük bir ücret karşılığında, içeriği pahalı kıyafetler, elektronik eşyalar ve tuvalet malzemelerinden oluşan rastgele bir valiz gönderildiği belirtiliyor. Sayfada “Havaalanında bir depoyu boşaltıyorlar ve kayıp bagajları 2.99 €'ya satıyorlar!" gibi metinlerle birlikte birkaç bagaj fotoğrafı yer alıyor. Fotoğraflarda ayrıca "Rotterdam Lahey Havalimanı, Kayıp Bagaj, 2.99." yazan tabelalar da görülüyor.

Dolandırıcılara ait bu sayfadaki yorumlarda bir kişinin “İlk defa sipariş verdim, hoş bir sürpriz oldu, sadece 3€'ya bir iPad Air Pods aldım!” şeklinde yorum yaptığı, sayfa yöneticisinin de buna “Beğendiğinize sevindik” şeklinde yanıt verdiği görülüyor. Yorumlarda insanlar, kendilerine gönderildiği iddia edilen valizlerin fotoğraflarını paylaşıyor ancak bu hesapların da sahte gibi görünüyor. 

Şikayet edin!
Havalimanı sözcüsü, "Şu anda yapabileceğimiz tek şey insanları sahte Facebook hesabını şikayet etmeye çağırmak. Umuyoruz ki yeterli sayıda insan bunu yaptığında hesap Facebook tarafından kaldırılacaktır.” dedi.

rotterdam havalimanı sahte hesap 01

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş