Rotterdam Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye’ye giden ve bir haftalık çalışmada enkaz altından 12 kişi ve bir köpeğin canlı çıkarılmasını sağlayan Hollanda Kentsel Arama ve Kurtarma Ekibi (USAR) için bir program düzenledi. 

Rotterdamlı USAR ekibi ve ekiple birlikte gönüllü olarak seyahat eden Ambulancezorg Rotterdam-Rijnmond çalışanları için belediye salonunda bir program gerçekleştirildi. 

Programda deprem bölgesinde çalışmalar yürüten 65 uzmanın yanı sıra Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb, Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal, Rotterdam Başkonsolosu Sevgi Kısacık, USAR Genel Koordinatörü/Ekip Lideri Job Kramer, STK temsilcileri ve cami başkanları yer aldı.

Aboutaleb: Depremin verdiği maddi ve manevi zararın boyutunun çok büyük

aboutaleb

Program, Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb’in açış ve selamlama konuşması ile başladı. Aboutaleb, Belediye olarak USAR ekibinin gönüllü olarak deprem bölgesine gitme kararından memnuniyet duyduğunu belirtti.

Rotterdam Belediyesi olarak “her şehir sakini başı 1 euro” kampanyasına toplam 650 bin euro bağışta bulunduklarını belirten Aboutaleb, diğer belediyeler vasıtasıyla Giro555 bağış hesabına 20 milyon euro bağış yapıldığını, ulusal bağış kampanyasında ise topla  90 milyon euro toplandığını aktardı.

Belediye Başkanı, depremin verdiği maddi ve manevi zararın boyutunun çok büyük olduğunu ifade etti, Bu zorlu süreçte, elçilik, konsolosluk ve STK’larla sürekli irtibatta olduklarını, yardım konvoyları için de belediyenin gerekli yardım ve desteği verdiğini dile getirdi.

Ünal: “Tarihe dayanan dostluğumuz bugün de kendini göstermiştir.” 

usar buyukelci selcuk unal

Aboutaleb’ten sonra kürsüye gelen Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal, Hollanda’nın göstermiş olduğu dostluğu, yapmış olduğu yardımı hiçbir zaman unutmayacaklarının altını çizerek, “Hem ülkesel hem yerel anlamda katkı sunan herkese kalbi şükranlarımı sunuyorum. Bugün burada kendilerine teşekkür etmek için toplandığımız USAR ekibini de kutluyor, gösterdikleri kahramanlıktan ve fedakârlıktan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Tarihe dayanan dostluğumuz bugün de kendini göstermiştir.” dedi. 

Ünal’ın konuşmasının ardından, Hollanda’da yaşayan Şanlıurfalı bir katılımcı da 6 Şubat sabahı yaşadığı o unutulmaz anları anlattı.

Kramer: “Bu, benzeri görülmemiş bir sayıydı”

USAR ekibi rotterdam
Son olarak arama kurtarma ekibi lideri Job Kramer’a söz verildi. Kramer, buradan hareket edişiyle orada yaşanan ve geçen süreci anlattığı konuşmasında şunları dile getirdi: “Çok afet bölgesinde bulunduk ancak hiçbiri bu kadar ağır değildi. Depremde hiç bu kadar insan kurtarmamıştık.
Enkaz altından kurtarılan insan sayısı beklentimiz üzerinde oldu. Bu sayı, on binleri bulan ölü sayısıyla taban tabana zıt olduğunu biliyoruz. Yerel yardım görevlileri tarafından yapılan kurtarmalar haricinde, uluslararası kurtarma ekipleri, geçen hafta enkaz altından 200’den fazla kişiyi canlı olarak çıkardı. Bu, benzeri görülmemiş bir sayıydı”

Program; Selçuk Ünal ve Sevgi Kısacık tarafından USAR ekibine takdim edilen hediye ve güllerin ardından sona erdi.

Kaynak: Doğuş Medya

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.