Rotterdam Belediyesi ve ANWB şehirde yaklaşık 10 bin çocuğun ailesinin durumu el vermediği için bisiklet sahibi olamadığını belirtiyor. Bu düşünceyle yola çıkan kurumlar, bu yıl ağustos ve eylül aylarında bisiklet bağış kampanyası başlattı. 

Şehir sakinleri kullanmadıkları eski bisikletlerini, kentin farklı bölgelerinde oluşturulan teslimat noktalarına bıraktı. Toplanan bisikletler tamirattan geçirilerek sağlam ve güvenilir hale getirildi. 

Kampanyada toplanan bisikletlerden ilk parti bu hafta Çarşamba günü Rotterdam Zuid bölgesinde bulunan bir ilkokulda dağıtılmaya başlandı.

Rijnmond haber sitesinde yer alan haberde, çocukların bisiklet aldığı için çok memnun oldukları belirtildi. Siteye konuşan bir 7’nci sınıf öğrencisi, kendi boyuna göre bir bisiklet aldığı için çok memnun olduğunu belirtti. Bir başka öğrenci ise “bazen arkadaşlarım bisiklete biniyor, ben bisikletim olmadığı için onlara katılamıyorum. Ama şimdi var” şeklinde memnuniyetini belirtti.

Kampanyadan sadece öğrenciler değil, aynı şekilde çocuklara bisiklet dağıtılan okulun müdür yardımcısı da memnun kaldı. Rijnmond’a açıklama yapan Müdür Yardımcısı Margreet Bacaru okulda her 25 öğrenciden yedisinin bisikletinin olmadığını düşündüğünü belirtti. Bacaru çocukların okulun yakınındaki parka hep birlikte bisiklete binerek gidebileceğini belirtti. 

Haberde ilk kez belediyenin ve ANWB’nin böyle bir ortak girişimi olduğu belirtildi. Rotterdam Belediyesi ise bağış kampanyasında bu yıl 200’ün üstünde bisiklet toplandığını kaydetti. Şehirde daha fazla bisiklete gerek olduğunu belirten belediye kampanyayı önümüzdeki yıl tekrarlamayı planlıyor. 

ANWB’den ülke çapında “Kinderfietsenplan” kampanyası
Rotterdam’daki bisiklet kampanyasının zamanı geçmiş olsa da ANWB’nin “Kinderfietsenplan” kampanyası ülkenin her bölgesinde devam ediyor. 18 yaşına kadar olan ve ailesinin durumu müsait olmadığı için bisiklet sahibi olamayan çocuklar için yürütülen kampanyada toplanan bisikletler de tamirattan geçirilerek dağıtılıyor.

ANWB’nin bisiklet kampanyası ile ilgili bilgi almak için bu siteyi ziyaret edebilirsiniz.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Rijnmond video screenshot

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.