Rotterdam ile Amsterdam arasındaki yüksek hızlı tren hattı (HSL) üzerinde bulunan bazı köprü ve viyadüklerin inşaatında çatlaklar tespit edildi. Tren rayları ve bu türlü inşaatların bakımından sorumlu olan şirket, Prorail perşembe akşamı yaptığı açıklamada derhal bu hatlardaki seferlerin yavaşlatılacağını ve sefer sayılarının düşürüleceğini kaydetti.

ProRail'e göre, şu anda saatte 160 kilometre hızla viyadük ve köprülerin üzerinden geçmek yeterince güvenli değil. Bu nedenle hız sınırı saatte 120 kilometreye düşürüldü. 

Hollanda Demiryolları (NS) sonuç olarak zaman çizelgesinin bir kısmının değiştirilmek zorunda olduğunu belirtti. Amsterdam Rotterdam güzergahında bir saatteki sefer sayısı 5’den 3’e indirildi. Uluslararası trenlerde de gecikmelerin olabileceği belirtiliyor.

ProRail, viyadükler ve köprüler gibi dokuz yapının yüksek hızda üzerinden geçilebilecek kadar sağlam olmadığının kanıtlandığını belirtti. Şirket sözcüsüne göre hasarın ne kadar büyük olduğu ve onarımın ne kadar süreceği henüz bilinmiyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.