Hollanda'nın Eredivisie 2‘nci lig takımı Roda JC'nin A takım antrenör yardımcısı ve U-21 yaş grubu antrenörü Fatih Sonkaya, Sonhaber.eu'ye verdiği özel röportajda, kariyer yolculuğundan hedeflerine kadar pek çok konuda değerli bilgiler paylaştı.

Porto'da yıldız oyuncularla birlikte oynamış ve Türkiye milli takımlarında da ter dökmüş olan Sonkaya, antrenörlük hedefleri ve genç yeteneklerin gelişimi üzerine konuştu.
 
Fatih Sonkaya, Porto gibi Avrupa'nın önde gelen kulüplerinde Vítor Baía, Pepe, Bruno Alves, Ricardo Quaresma ve Hugo Almeida gibi yıldızlarla beraber oynamış bir futbolcunun tecrübesiyle, şimdilerde Hollanda'nın Roda JC kulübünde A takım antrenör yardımcılığı ve U-21 yaş grubu antrenörlüğü yapmakta.

sonkaya 02

Hollanda'da AVRO-TROS’a İsrail'in katıldığı 'Eurovision'u yayınlamama çağrısı Hollanda'da AVRO-TROS’a İsrail'in katıldığı 'Eurovision'u yayınlamama çağrısı

Sonkaya, futbolculuğunun ilk adımlarını Roda JC'nin alt yapısında atarken, Türkiye'nin U-19, U-21 ve A milli takımlarında da forma giymiş bir isim.

On yedi yaşında A takıma yükselmesini ‘büyük bir adım’ olarak değerlendiren Sonkaya, “İlk sezonda forma şansım olmasa da sonrasında Türkiye, Hollanda, Azerbaycan ve Portekiz'de birçok kulüpte A takım kadrosunda yer aldım. Profesyonel kariyerimin ilk maçını FC Groningen'e karşı oynadım ve RBC Roosendaal'a karşı ilk golümü attım," dedi.

sonkaya 01

Şu anda Roda JC'de A takımın antrenör yardımcılığını ve U-21 takımının baş antrenörlüğünü yürüten Sonkaya, genç yeteneklerin gelişimi konusunda da "Geçen sezon U-21 takımımız ligi ikinci sırada bitirerek bir üst lige yükseldi. Bu sezonun hedefi ligde kalmak. Bir takımın başarılı olması için kulübün finansal yapısı ve güçlü bir kadrosu olmalı," ifadelerini kullandı.

sonkaya roda JC
 
Sonkaya, takımında yer alan genç Türk futbolcular Emre Usta ve Berdan Çetin'in gelişimine özel önem verdiğini ve onların birkaç yıl içinde A takımda yer alacak seviyeye ulaşmalarını hedeflediklerini dile getirdi. Ayrıca, takım içinde ırk ve din ayrımı yapmadığını vurgulayan Sonkaya, futbolcuların kişisel gelişimlerine de destek olduğunu dile getirdi.

sonkaya 03

UEFA diploma sahibi olan Sonkaya, A takımı çalıştırmak için gerekli olan diğer diplomaları almak üzere çalışmalarını sürdürüyor ve Roda JC'nin kendisini A takımın baş antrenörü olarak görmek istediğini, takımın kendisine bu yönde destek verdiğini söyledi.

Sonkaya'nın futbolculuk kariyeri, 23 kez milli takımlara çağrılmasıyla taçlandı. Türkiye U-19, U-21 ve A milli takımlarında toplam 19 kez forma giyen Sonkaya, 2023 FIFA Konfederasyon Kupası'nda milli takım kadrosunda yer aldı ve bu turnuvada 5 maçta forma giydi.
Foto ve Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.