Merkezi İstatistik Bürosu (CBS) rakamlarına göre ortalama konut fiyatları 496 bin euro civarında seyretmekte. Bu durum geçtiğimiz yıllara göre konut piyasasına ilk kez adım atan potansiyel alıcılar (starter) için ev satın almayı daha da zorlaştırıyor. 

Geçtiğimiz günlerde yapılan bir açıklamada özellikle Randstad bölgesinde ve 35 yaş altı potansiyel konut alıcılarının şehir dışındaki yerlere yöneldiği belirtildi. Rabobank araştırmasına göre bu durum korona pandemisi döneminde artmaya başlasa da asıl neden Randstad bölgesinde konut fiyatlarının artması.

Rijnmond bölgesinde de durum çok farklı değil ve konut fiyatları oldukça yüksek. Buna rağmen 250.000 euronun altında, ilk kez konut alacaklar için inşa edilen yeni evler de bulunmakta. 

Emlak Derneği NVM’ye göre yeni inşa edilen konut pazarı bir yıl içinde tersine döndü. Yılın üçüncü çeyreğinde satışı yapılan yeni konut sayısı geçen yılın aynı dönemine göre neredeyse yarı yarıya düştü. Bu düşüşteki en büyük etken ise ipotek faiz oranlarındaki artış olduğu belirtiliyor.

Konut piyasasına ortalama bir gelirle başlayan biri olarak, şu anda yüzde 4,1'lik mevcut piyasa faiz oranında, yaklaşık 171.000 euro kredi alabilirsiniz. Toplam geliri 65.000 euro olanlar tahmini olarak 304.000 euro konut kredisi alabiliyor. İlk kez konut alacaklar Rijnmond bölgesinde hemen hemen tüm belediyelerde, 30 bin euroluk “ekstra başlangıç kredisi” başvurusu yapabiliyor. 

250 bin euronun altındaki projeler
Konut piyasasına adım atan ve düşük bütçeyle Rijnmond bölgesinde ev satın almak isteyenler için 250 bin euro civarında yeni inşa edilmiş konut projeleri de bulunuyor. Aşağıda bir araya getirdiğimiz bu projeler özellikle ilk kez konut piyasasına adım atanlar için oldukça ilgi çekici olacaktır.

Vijf nieuwe projecten in Rijnmond gebied voor starters

Nieuwe Haven
Wat: appartement met zicht op rivier de Lek. 
Waar: Streefkerk (Molenlanden)
Prijs: 245 duizend euro v.o.n.
Ontwikkelaar: Blokland Bouwpartners
Grotte: Appartementen zijn 47m2 groot

Blom
Wat:
energieneutrale benedenwoningen in een groen tuindorp
Waar: Klaaswaal (Hoeksche Waard)
Prijs: circa 240 duizend euro v.o.n.
Ontwikkelaar: Gebr. Hooghwerff en Novaform
Grotte: De benedenwoningen zijn ongeveer 57m2 groot.

Dyckstede
Wat:
2/1 kap woningen met zonnepanelen op een soort 'boerenerf'
Waar: Barendrecht
Prijs: 249.500 euro v.o.n.
Ontwikkelaar: Atta Makelaars
Grotte: 63m2 groot.

Princessehof
Wat:
startersappartementen vlakbij het centrum
Waar: Puttershoek (Hoeksche Waard)
Prijs: 245 duizend euro v.o.n.
Ontwikkelaar: Delta NVM Makelaars
Grotte: zo'n 50m2

De Veldspring
Wat:
ruime en lichte eengezinswoningen 
Waar: Strijen (Hoeksche Waard)
Prijs: 239.400 euro v.o.n.
Ontwikkelaar: MarQuis makelaars / HW Wonen
Grotte: ongeveer 108m2
(De woningen worden met de 'KoopStart-regeling' verkocht voor starters tot 35 jaar oud)

©Sonhaber.eu
Foto: Atta makelaars /Hooghwerff en Novaform

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.