Leiden polisi geçtiğimiz hafta 28 şubat Çarşamba’yı 29 şubat Perşembe’ye bağlayan gece saatlerinde şehir merkezinde genç bir kadının tecavüze uğramasının ardından Cuma günü de yeni bir tecavüz olayı yaşandı. Polis bu sapık kişi veya kişilerin peşine düştü.

Polis tarafından yapılan açıklamada son zamanlarda kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kadınlara sarkıntılık, taciz ve saldırıda bulunulduğuna dair çok miktarda ihbar alındığı belirtildi. Geçtiğimiz hafta Cuma günü yapılan polis açıklamasında şehir merkezinde meydana gelen birkaç cinsel saldırı vakasının araştırıldığı bunlardan birinin tecavüz vakası olduğu kaydedildi.

Çarşamba'yı Perşembe'ye bağlayan gece saat 2.45 ile 3.30 arasında yaşanan olayda ise Breestraat'tan Noordeinde'ye doğru yürüyen bir genç kadın, yanına gelen tanımadığı bir adam tarafından saldırıya uğradı ve tecavüz edildi. Polis hemen çevrede arama başlattı ancak şüpheliyi yakalayamadı.

Polis şehirdeki kadınları uyarmak için Cuma günü bir bildiri yayınladı. Bildiride yaşanan vakalarda faillerin farklı kişiler olabileceği belirtildi. Bu nedenle kadınların hem kendileri için hem de hemcinsleri için dikkatli olmaları, şüphelendikleri durumlarda veya herhangi bir saldırıya maruz kaldıklarında derhal 112 Alarm numarasını aramaları tavsiye edildi.

Daha önceden saldırı veya tacize uğrayan kadınların da polisin 0900-8844 numaralı hattından iletişime geçebilecekleri vurgulandı.

Hollanda'da çocuklar arasında yasaklı 3-MMC uyuşturucusu kullanımı artıyor Hollanda'da çocuklar arasında yasaklı 3-MMC uyuşturucusu kullanımı artıyor

Leiden'da 2019 yılında benzer bir olay yaşanmıştı. O dönemde şehir merkezinde yaşanan bir dizi saldırı ve tecavüz olayı, özellikle genç kadınlar arasında büyük bir güvensizlik duygusuna yol açmıştı. Bir yıl sonra, o zamanlar 22 yaşında olan Leidenli bir erkek bu vakanın faili olarak yakalanmış ve 4 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.