Hollanda’nın Rotterdam kentinde eğlence parkı olan Plaswijckpark’ın içinde yer alan tiyatro binası dün gece alevler içinde kaldı. Yangının kundaklama olduğundan şüphelenen polis, sosyal medyada yangın anının görüntülerini paylaşan 14 yaşındaki bir çocuğu evinde gözaltına aldı. 

Rotterdam polisi, 14 yaşındaki çocuğun tutuklanması ile ilgili bilgi vermekten kaçınırken, çocuğun yayınladığı videonun soruşturmanın bir parçası olduğunu belirtti.

Rotterdam’da bulunan Plaswijckpark, özellikle küçük çocukların ilgisini çeken ve 100 yıllık bir geçmişi olan bir eğlence parkı olma özelliğini taşıyor. Park içerisinde tiyatro salonları, su oyun alanları, çeşitli hayvan türlerine ev sahipliği yapan bahçeler ve çocuk parklarından oluşuyor.

Yangının hemen ardından, Plaswijckpark’ın ziyaretçileri tarafından yardım kampanyası başlatılırken, toplanan bağışların 65 bin Euro’yu geçtiği belirtildi.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU