Hollanda merkezli teknoloji şirketi Philips, yeni bir yapılanma paketi açıkladı. Şirket, operasyonel maliyetlerin azaltılması ve performansın artırılması amacıyla 4 bin pozisyonunun kapatılacağını belirtti.

Pazartesi günü Philips tarafından yapılan bir açıklamada, 400’ü Hollanda’da olmak üzere, dünya çapında toplam dört bin kişinin işten çıkartılacağı belirtildi.

Philips bünyesinde Hollanda’da 11 bin dünya çağında da 79 bin kişi çalışmakta.

Şirketin teslimat sorunları, hızla yükselen enflasyon, Çin'deki katı korona önlemleri ve Ukrayna'daki savaş nedeniyle baskı altında kaldığı belirtiliyor. Bu durum, yılın üçüncü çeyreğinde şirket cirosunun yüzde 5 azalarak 4,3 milyar euroya gerilemesine neden oldu. Dördüncü çeyreğe ait rakamlarında düşük çıkacağı tahmin ediliyor.

Philips işten çıkarmalarla 'organizasyonu düzene koymak' ve işletme maliyetlerini azaltmak istediğini belirtti.

Yeniden yapılanmanın yaklaşık 300 milyon euroya mal olacağı belirtilirken, yıllık yaklaşık aynı miktarda maliyet tasarrufu sağlanacağı düşünülüyor.

Hollanda merkezli teknoloji şirketi Philips, geçtiğimiz yıl dünya çapında yüzde 80’i uyku apne cihazı olarak bilinen Sürekli Pozitif Havayolu Cihazı (CPAP) ve yüzde 20’si ventilatörü olan yaklaşık 5,5 milyon cihazı geri çağırdı. Şirket açıklamasında cihazların içlerindeki köpüklerin parçalanarak zehirlenmeye yol açma riski bulunması nedeniyle geri çağrıldığı duyurulmuştu.

Geri çağırma işlemi şirketin hisse senetlerine de yansımış, senetlerin değerlerini düşürmüştü.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.