Pentagon Sözcüsü Patrick Ryder tarafından yapılan basın açıklamasında hükümetin "tanımlanamayan anormal fenomen" (UAP) olarak adlandırdığı "tanımlanamayan uçan cisim"ler (UFO) ile ilgili bilgilerin yer aldığı yeni bir site açıldığı kaydedildi. 

Resmi olarak gizliliği kaldırılmış bilgilerin sunulacağı yeni web sitesinin Pentagon'un UFO'ları anlama çabaları konusunda kamuoyuna bilgi sağlamak amacıyla Bakanlığa bağlı Tüm Alanlarda Anomali Çözüm Ofisi (AARO) tarafından açıldığı aktarıldı.

Ryder, "www.aaro.mil" web sitesinde UAP vakalarının video ve fotoğraflarının yanı sıra raporlama indeksleri, resmi raporlar, transkriptler, basın bültenleri ve toplumun yararlı bulabileceği diğer kaynaklara yer verildiğini dile getirdi.

Sözcü, Pentagon'un, AARO'nun UFO'lar üzerindeki çalışmaları konusunda halka karşı şeffaf davranmaya kararlı olduğuna da vurgu yaptı.

Pentagon Ocak 2023'te yayımladığı 2022 UAP Raporu'nda çeşitli kurumların ve ABD ordusu birimlerinin rapora sağladığı katkılar sonucu toplam 510 UFO vakasının sınıflandırıldığı açıklamıştı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.