Geçtiğimiz günlerde gökkuşağı rengindeki kaptanlık pazubendini takmama kararı aldığını açıkladığı için hem destek bulan hem de eleştirilen Orkun Kökçü, Dünya Kupasında Hollanda Milli takımının kararını şaşkınlıkla karşıladığını açıkladı.

Katar’da oynanan dünya kupası karşılaşmalarında Hollanda ile birlikte İngiltere, Galler, Belçika, Danimarka, Almanya ve İsviçre takımları “One Love” bandını takma kararı aldıklarını açıkladı. FIFA bunun üzerine sarı kart verileceği tehdidinde bulundu. Sonuçta Hollanda milli takımı bandı takmaktan vazgeçti.

Hollanda Milli Takımının bu kararına yönelik basına açıklama yapan Orkun Kökcü “Ben kimseyi karalamak istemiyorum ama gerçekten bir eylemi savunuyorsan, ne pahasına olursa olsun sebat etmelisin.” yorumunu yaptı.

Tıpkı kendisinin yaptığı gibi milli takımın da kararını gerçekleştirmesi gerektiğini belirten Kökcü "Başıma her türlü şeyin geleceğini biliyordum ama lafta kalmamalıydı. Bandı takmayacaklarını duyunca yine ortalık karışacak sandım. Ama öyle olmadı. Bunu da anlayabiliyorum." şeklinde ifade kullandı.

Hem eleştirildi hem de takdir topladı
Feyenoord kaptanı, 21 yaşındaki Orkun Kökcü, yaklaşık 2 ay önce Hollanda 1. Futbol Ligi (Eredivisie) maçlarında, LGBTİ’yi çağrıştıran “One Love” (Aşk Birdir) yazılı gökkuşağı renkli kol bandını takmayı reddetmiş ve bununla ilgili açıklamasında “Bu eylemin önemini çok iyi anlıyorum ama dini inançlarımdan dolayı bunu destekleyecek doğru kişi olduğumu hissetmiyorum. Bu yüzden kaptanlık pazubendini takarken kendimi rahat hissetmiyorum.” şeklinde ifade kullanmıştı.

Bu eyleminden ötürü hem yoğun eleştiri hem de takdir aldığını belirten Kökcü, “Hiç bir an, şimdi ne yaptım? diye düşünmedim. Benim için gerçekten kişisel bir şeydi. Tüm bu kargaşa ve kaos beni endişelendirmedi. Bu yüzden pişman değilim.” dedi.

Sonuçta yaşananların kendisini güçlendirdiğini belirten Kökcü, "Aslında bu eylemde bir insan olarak her zaman kendi seçimlerinizi yapabilmeniz gerektiği hissini yaşadım. Kimse sana ne yapman ya da yapmaman gerektiğini söylememeli.” şeklinde ifade kullandı.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.