OpenAI, ChatGPT'de yeni ses ve görüntü yeteneklerinin kullanıma sunulmaya başlanacağını duyurdu. Şirket açıklamasında yeni özelliklerin sesli görüşme yapmaya veya ChatGPT'ye ne hakkında konuşulduğunu göstermeye olanak tanıyacağı kaydedildi. Bu sayede ses ve görüntünün ChatGPT'yi kullanmanın daha fazla yolunu sağlayacağı kaydedildi.

OpenAI, yaptığı basın açıklamasıyla duyurduğu güncellemeyle birlikte kullanıcıların ChatGPT ile çektikleri fotoğraflarla ilgili sohbet etmesine, buzdolabı fotoğrafını çekerek akşam yemeğinde ne pişireceklerine dair öneriler almasına ve matematik ödevlerindeki problemleri daha kısa sürede çözmesine yardımcı olacak bir dizi kolaylık sunuyor.

Yeni özellikler sayesinde kullanıcılar ChatGPT ile sesli görüşmeler yapabilecek, sohbet robotundan sesli yanıt alabilecek. Bunun yanı sıra ChatGPT ile görüntüler paylaşabilecek.

OpenAI bu özelliğin getirilmesinde görme engelli ve az gören kişilere yönelik çözümler sunan Be My Eyes'tan ilham aldığını belirtirken, özellikle engelli bireylerin yaşamını daha kolay bir hale getirmeyi hedeflediğini kaydetti. Engelli bireylerin mahremiyetine büyük bir saygı gösterilmesi gerektiğine inanan şirket, ChatGPT'nin insanları analiz etme ve onlar hakkında doğrudan beyanda bulunma yeteneklerini önemli ölçüde sınırlamak için de teknik önlemler aldıklarını bildirdi.

Açıklamaya göre, önümüzdeki iki hafta içerisinde ChatGPT'deki ses ve görüntü özellikleri öncelikle "Plus" ve "Enterprise" kullanıcılarına açılacak. Ses özelliği iOS ve Android işletim sisteminde ayarlardan etkinleştirilebilecek. Görseller ise tüm platformlarda mevcut olacak.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.