Müslümanlar için büyük öneme sahip üç aylardan ramazanın ilk orucu için bu gece sahura kalkılacak ve yarın ilk iftar yapılacak.

On bir ayın sultanı ramazanın ilk teravih namazı bu akşam kılınacak. Ramazanın ilk orucu için gece sahura kalkılacak ve yarın ilk iftar yapılacak.

Hollanda'da Türklerin yoğun olarak yaşadığı üç büyük şehirde sahur ve iftar saatleri şu şekilde:
2 Nisan’da Den Haag şehrinde ilk sahur saat 05:30’da ilk iftar ise 20:24’te olacaktır. Ramazan’ın son günü olan 1 Mayıs pazar günü imsak 04:36 iftar ise 21:14’te olacak.

Rotterdam kentinde ilk oruç saat 05:13'de başlayacak ve ilk iftar saat 20:23'de yapılacak. Son oruçlar ise 1 Mayıs tarihinde saat 21:12'de açılacak.

Başkent Amsterdam'da ilk oruç günü saat 05:36'da başlayacak ve ilk iftar saat 20:22'de yapılacak. Son oruçlar ise 1 Mayıs tarihinde saat 21:12'de açılacak.

Kadir gecesi ise 27 Nisan Çarşamba günü idrak edilecek. Ramazan Bayram Namazı ise 2 Mayıs Pazartesi günü saat 06:53’te kılınacak.

"Ramazanda israf ve gösterişten kaçınmaya özen gösterilmelidir"
İbn Haldun Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serdar Demirel, AA muhabirine, ramazanın, oruç tutmak, teravih namazı kılmak, Kur'an-ı Kerim okumak gibi içinde birçok ibadeti barındıran ve sonunu bayramla taçlandıran müstesna bir ay olduğunu söyledi.

Kur'an-ı Kerim'de "bin aydan daha hayırlı" olarak belirtilen Kadir Gecesi'nin de ramazanda idrak edildiğini anımsatan Demirel, "Ramazanı oruç tutarak, gücümüz yettiğince sadaka vererek, sofralarımızı paylaşarak, teravih ve teheccüd namazları kılarak ihya etmeliyiz. Kur'an tilavetine özellikle önem vermeliyiz. Kur'an, bu ayın içinde saklı Kadir Gecesi nazil olmaya başladı. Dolayısıyla Hazreti Peygamber, bu ayda daha fazla Kur'an-ı Kerim okurdu." dedi.

Ramazanda Müslümanların Allah'a daha da yakınlaştığını dile getiren Demirel, "Bu ayda israf ve gösterişten kaçınmaya, fitre ve zekatları vermeye, ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını imkan ölçüsünde gidermeye özen gösterilmelidir." ifadesini kullandı.

İmsakiye 2022
Hollanda yaşadığınız şehre ait Ramazan imsakiyesine ulaşabilmek için Diyanetin yayınladığı 

Hollanda şehirlerine ait 2022 yılı Ramazan imsakiyesi” takvimine bakabilirsiniz.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın