Hollanda’nın Rotterdam şehrinde 2010 yılında “sonhaber.nl” adıyla, Ömer Aşıran tarafından kurulan basın organı, yayın ilkelerinden ödün vermeden, Türkçe olarak derlenen haberleri okuyucusu ile buluşturmaya devam ediyor. Ülkenin en yetenekli gazetecilerini bünyesine katarak yayın hayatına başlayan, daha sonra Belçika ve Almanya başta olmak üzere Avrupa’ya açılan Sonhaber’i kurucusu Ömer Aşıran’dan dinlemek en doğru yol olur.

"Eğitimim gazetecilik değildi. Vizyoner bir şirket yöneticisi olarak bu yola çıktım ve ekibe Hollanda'nın en iyi gazetecilerini dahil etmeyi başardım," diyen Ömer Aşıran, dört kişilik bir ekip ile start verildiğini ve gündemini, Hollanda medyasıyla eş zamanlı olarak Türkçe okuyup yazabilen herkese ulaştırmayı hedeflediğini belirtti.

Başlangıçta ayda 5 bin kişiye ulaşan sonhaber.nl, ilk aylarda yakaladığı bu başarısını artırarak sürdürme hedefiyle yola devam etti. Aşıran, " 2010 yılının sonunda 50 bin okura ulaşma hedefimize ulaştık." şeklinde ifade kullandı.

2013'te okuyucu sayısını aylık 100 bine çıkaran Sonhaber, zaman zaman bu rakamı 150 bin okuyucuya kadar yükseltti ve Hollanda'daki başarısını perçinledi.

2017 Sonhaber için değişim yılı oldu
Aşıran, 2017 yılında alan adını sonhaber.eu olarak değiştirdiklerini belirtirken, bu sayede hedef kitlesine Avrupa’daki 6 milyon Türk okuyucuyu da koyduklarını dile getirdi ve bunu "Hollanda'daki hedefimize ulaştıktan sonra, gözümüzü Avrupa'ya çevirdik" sözleri ile açıkladı.

Hollanda'dan sonra özellikle Belçika ve Almanya'nın gündemini de takip eden Sonhaber.eu, kadrosunu genişleterek okuyucu sayısını artırma hedefinde bir adım daha ilerledi. Aşıran, Hollanda dışındaki diğer Avrupa ülkelerine açılma projesini şu sözlerle dile getirdi: “İlk yıllarda Hollanda’da ve daha sonra Belçika ve Almanya’da Türkçe olarak derlenen haberleri okuyucusu ile buluşturduk. Bu hızı yakalayabilmek için tüm bu ülkelerdeki haber ajanslarıyla işbirliği yaptık.”

Yayın organının bu başarısı, doğal olarak reklam veren firmaların da ilgisini çekti. Avrupa'daki Türklere ulaşmak isteyen, hem Türkiye hem de Avrupa’daki firmalar ve devlet kurumları, sonhaber.eu'yu tercih etmeye başladı.

2020 yılında Sonhaber’in açtığı WhatsApp haber bülteni, kısa bir sürede tanınır hale geldi ve 10 binin üzerinde takipçiye ulaştı.

Avrupa Parlamentosu Avrupa Engelli Kartı ve araç park kartına onay verdi Avrupa Parlamentosu Avrupa Engelli Kartı ve araç park kartına onay verdi

Ömer Aşıran, 2023 yılı sonunda aylık 250 bin okuyucu hedeflediklerini ancak, yılın sonuna gelindiğinde hedefin de ötesine geçerek, aylık 300 binin üzerinde okuyucuya ulaştıklarını dile getirdi.

Sonhaber.eu’nun 2024 yılı sonunda gelmeyi hedeflediği noktanın 500 bin okuyucu olduğunu belirten Aşıran, "Ancak istatistikler daha şimdiden bu rakamları geçeceğimizi öngörüyor. Bu anlamda 2024 hedefimizi 800 bin okuyucu ile yeniden revize ettik.” dedi.

2024 Projeleri
Sonhaber.eu’nün 2024 yılı için aylık 500 bin okuyucunun yanı sıra hedeflediği iki projesi daha bulunmakta. Bunlardan ilki “Premium abonelik” sistemi diğeri ise Fransa ayağını genişletmek ve Avusturya ile İsviçre gündemini de günlük olarak takip edebilecek hale gelmek.

Ömer Aşıran; “Premium abonelik” sisteminde Sonhaber’e özel röportaj ve haberlerin yer alacağını belirtirken, “Okuyucular başka hiçbir yayın kuruluşunda bulamayacakları, açıklamalara ve bilgilere ilk ağızdan ulaşacak. Evet, abonelik sistemi olduğu için belirli bir ücrete tabi olacaklar ancak diğer kuruluşlar gibi aylık veya yıllık abonelik sistemi olmayacak.” dedi.

Sonhaber.eu’nun bu yıl düşündüğü bir diğer proje ise özellikle yayın organını Hollanda, Belçika ve Almanya’nın dışındaki Avrupa ülkelerinden takip edenleri sevindirecek. Yıl içerisinde gerekli görüşmelerin yapılacağını belirten Ömer Aşıran, hedefin Fransa, Avusturya ve İsviçre gündemini takip ederek, Türkçe olarak derlenen haberleri bu ülkelerdeki okuyucu ile buluşturmak olduğunu dile getirdi.

Aşıran son olarak 13 yıllık Sonhaber yolculuğuna katılan herkese teşekkür etti ve “Birlikte daha nice başarılara imza atacağımıza ve yeni hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyorum

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.