Cuma öğleden sonra saat 13:30 civarında, Nijmegen Vondelstraat'taki Eyup Sultan camisinde bıçaklama olayı gerçekleşti. Olayda iki kişinin yaralandığı belirtildi.

Basına yansıyan bilgilere göre öğle saatlerinde gerçekleşen bıçaklama olayında yaralanan kişilerden bir tanesinin cami cemaatinden olduğu. Polis hastaneye kaldırılan her iki yaralıyı da gözaltına aldı.

Gelen ihbar üzerinde birkaç ambulans ve travma helikopteri ile polis ekipleri bölgeye sevk edildi.  Saat 13:30 civarında meydana gelen olay nedeniyle Cuma namazı iptal edildi.

Gelderland gazetesine açıklama yapan cami sözcüsü Şenol Emuce, büyük ihtimalle akli dengesi o sırada yerinde olmadığını düşündüğü bir adamın,  cami cemaatinden bir kişiyi yaraladığını belirtti. 

Camii yönetimine göre, saldırgan elindeki bıçağı sallayarak bir kişiyi yaraladı. O sırada çevrde olan vatandaşlar saldırganı etkisiz hale getirerek caminin dışına çıkarttı. Şenol Emuce’ye göre saldırgan caminin dışındayken kendi kendini yaraladı.

Nijmegen polisi twitter hesabından yapılan açıklamada, hastaneye kaldırılan her iki kişinin de zanlı olarak gözaltına alındığı aktarıldı. Polis olayı aydınlatmak için soruşturma başlatıldığını kaydetti ve görgü tanıklarını ifade vermeye çağırdı. 

Eyup Sultan Cami’nden önemli duyuru
Nijmegen Eyup Sultan Cami yönetimi facebook üzerinden yayınladığı duyuruda, gün içinde meydana gelen olay nedeniyle bu akşam planlanan iftar programının iptal edildiği belirtildi.

Nijmegen Eyüp Sultan Camii Yönetim Kurulu’ndan yapılan duyuru şu şekilde: 
“Kıymetli Cemaatimiz bugün camimizde yaşanan olay nedeniyle bu akşamki iftar programı iptal edilmiştir. Ayrıca bu akşam teravih namazı da camimizde kılınmayacaktır. Haftasonu eğitime de ara verilmiştir.” 

Nijmegen eyup sultan cami 01

Nijmegen eyup sultan cami 02

Nijmegen eyup sultan cami 03

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Video screenshot

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.