Belçika’da trafik kontrolünde yakalan sürücünün 6 milyon euro ödenmemiş cezası çıktı! Belçika’da trafik kontrolünde yakalan sürücünün 6 milyon euro ödenmemiş cezası çıktı!

Fransa'da başlayan ve İsviçre'ye yayılan musluk suyu skandalı sonrası, Belçika Ekonomi Bakanı Pierre-Yves Dermagne da Nestlé'nin maden suyunu yasadışı yollarla filtreleme uygulamalarına ilişkin bir soruşturma başlatıldığını belirtti. Ekonomik Denetim Dairesi, bu soruşturmayı Belçika Federal Gıda Güvenliği Ajansı (FAVV) ve Halk Sağlığı Bakanlığı ile işbirliği içinde yürütecek.

Skandal, Nestlé'nin geçen ay, yıllarca illegal filtreleme yöntemleri kullandığını kabul etmesiyle ortaya çıktı. Nestlé'nin Perrier, Contrex ve Valvert gibi markaların üreticisi olduğu biliniyor.
 
Ortaya çıkan skandala atıfta bulunarak bir açıklama yapan Su Bilimci Marjolein Vanoppen (UGent), "Bir suyun maden suyu olarak adlandırılabilmesi için kaynaktan çıkarılması ve daha sonraki herhangi bir işlemden geçirilmeden doğrudan şişelenmesi gerekiyor." dedi. 

Nestlé'nin Belçika'da, Lüksemburg eyaletindeki Etalle'de bir dolum fabrikası bulunuyor ve bu fabrikada Valvert markası şişeleniyor. Şu anda fabrikanın bu skandalla doğrudan ilişkili olduğuna dair bir belirti bulunmuyor.
 
Nestlé musluk suyu skandalı
Fransa'da Nestlé'nin bazı maden sularını ultraviyole ışınları ve aktif karbon ile işlediği ortaya çıktıktan sonra bir ön soruşturma başlatıldı. Fransa mevzuatının bu işlemi yasaklamasına rağmen, İsviçreli şirket bu yöntemlerin tüketim için güvenliği sağlamak amacıyla yapıldığını belirtti. 

İsviçre'de ise Nestlé, Lausanne yakınlarındaki Henniez fabrikasında aktif karbon kullanımını kabul etti. Şirket, "uyum sağlama çabalarının" İsviçre maden suyu mevzuatıyla uyumlu olmayan koruyucu önlemler almasına yol açtığını belirtti. Bu durum, Nestlé'nin su üretim yöntemleri ve maden suyu standartlarına uyumu konusunda ciddi soru işaretleri sebebiyet veriyor. 

Haber : Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.