Fransa’da geçen yıl içerdiği "E.coli" bakterisi nedeniyle ülke genelinde 48’i çocuk 56 kişinin hastalanmasına ve 2 çocuğun ölümüne neden olan Buitoni marka donmuş pizzaların üretildiği fabrika kapatıldı.

Le Figaro'nun haberine göre, Nestle firmasına ait olan ve Fransa'nın Caudry kentindeki fabrika, mart başından bu yana faaliyetlerini tamamen durdurdu.

Fabrika çalışanlarının bağlı olduğu sendika Fransız basınına "artık burada üretim yapılmayacak" açıklamasında bulundu.

Nestle grubuna ait Buitoni marka Fraich'Up donmuş pizzalar, 18 Mart 2022'de "E.coli" bakterisi içerdiği için geri çağrılmıştı. Basında çıkan haberlerde, pizzaları tüketen 75 kişiye bakteri bulaştığı haberi yer almıştı.

Fransa Halk Sağlığı Kurumu 8 Nisan 2022'de bir açıklama yaparak, söz konusu pizzaları tükettiği için 48'i çocuk 56 kişiye "E.coli" (koli basili) bakterisi bulaştığını ve 2 çocuğun bu nedenle yaşamını yitirdiğini teyit etmişti.

Pizza üretim hattında her türlü pislik var!
Geçen yıl mart ayında fabrikanın eski bir çalışanı, pizza üretim hattında kurtçuklar, duvarlarda mantarlar, yerlerde yiyecek parçaları, ağzı açık çöplerin görüldüğü fotoğrafları medyaya servgis etmişti.

Nord bölgesi Valiliği, 1 Nisan 2022'de yaptığı açıklamada, Caudry'de Buitoni pizzaları üreten fabrikada yapılan 2 denetimde, hijyen koşullarının yetersiz olduğunun tespit edildiğini belirtmiş, bu nedenle fabrikada pizza üretiminin yasaklandığını duyurmuştu.

Nestle Buitoni pizza Fransa

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.