Aniden bastıran kar yağışı Bavyera eyaletinde hayatı olumsuz etkiledi. Ülkenin ikinci büyük havalimanı olan Münih Havalimanı'nda yolcular mahsur kaldı. 

Bir havaalanı sözcüsü Pazartesi akşamı yaptığı açıklamada, beklenen aşırı buzlanma nedeniyle Salı günü öğlene kadar uçuş yapılamayacağını duyurdu. En az 150 kalkış ve en az 160 inişin iptal edildiği belirtildi.

Alman havayolu şirketi Lufthansa yüzlerce yolcunun terminallerde mahsur kaldığını doğruladı. Bazı  yolcuların birkaç gece havalimanında gecelemek zorunda kaldığı açıklandı. 

Üst üste üçüncü gün havalimanında mahsur kalan çok sayıda yolcu sosyal medyada öfkelerini dile getirdi. Havaalanına göre Pazartesi akşamı bu durumdan etkilenen yaklaşık bin beş yüz yolcu bulunuyordu. 

Hollanda ve Belçika’da Münih uçuşları iptal edildi
Amsterdam havalimanı Schiphol sözcüsü Salı sabahı Amsterdam'dan Münih'e KLM ve Lufthansa  havayollarına ait dört uçuşun iptal edildiğini belirtti.

Yağmurun pistte donduğu Zaventem havalimanından da aynı uyarı geldi.  Salı günü, Zaventem Havalimanı'ndan Münih Havalimanı'na gidiş-dönüş 7 uçuş iptal edildi. Çarşamba sabahı yapılacak bir uçuşun da iptal edildiği belirtildi.

Zaventem Havalimanı web sitesinde "Operasyon alanları sabah saatlerinde buzdan arındırılacak. Öğleden sonra hava trafiğinin yeniden başlaması planlanıyor. Ancak Münih havaalanı web sitesinde, güvenlik nedeniyle çoğu uçuşun günün geri kalanında iptal edilmesi gerekeceği varsayılabilir." ifadesine yer verildi.

Demiryolları ve karayolunda aksamalar yaşanıyor
Münih Polisi, vatandaşlara zorunlu olmadıkça araç kullanmamalarını önerdi. Öte yandan yarım metreyi bulan kar yağışı demir yolu trafiğini de etkiledi. 

Alman Demir Yolları Deutsche Bahn (DB), Bavyera eyaletinden Baden-Württemberg eyaleti ve İsviçre'ye doğru yapılacak seferlerin aksayabileceği uyarısında bulundu. DB, yolculardan zorunlu olmayan seferlerini 6 Aralık Çarşamba gününe kadar ertelemelerini istedi.

Ulm ve Münih'te bazı yolcular, geceyi trenlerde geçirmek zorunda kaldı. Bölgede terminallerde mahsur kalan binlerce yolcu olduğu belirtildi. 

Kentin tramvay hattında aksaklıklar yaşanırken, çok sayıda trafik kazası meydana geldi.

Starnberg ve Mühldorf am Inn bölgelerinin yanı sıra Augsburg'da da birçok okul kapalı kaldı.

Alman Meteoroloji Dairesi ülkenin birçok yerinde buzlanma olabileceği uyarısında da bulundu. Bölgede 40 santimetre kar kalınlığı beklendiğini açıkladı. Yetkililer acil durumlar dışında evde kalınması tavsiyesinde bulundu.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Münih Havalimanı

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.