Hollanda’da geçen yıldan bu yana yükselen enflasyon, buna bağlı olarak artan maliyetlerin getirdiği toplumsal sorunlar ve doğadaki yıkıma karşı verilen mücadele katlanarak artıyor. 15 Mart’ta yapılacak Eyalet Meclisi seçimlerinden çıkacak sonuçlar, hükümetin bu sorunlara karşı tavrına da yön verecek.

Konut inşaatını durma noktasına getiren nitrojen problemi, yılda 12,6 ton CO2 salınımıyla Tata Steel çelik fabrikasının yarattığı çevre kirliliği, iklim değişiklikleri ve buna eşlik eden aşırı hava koşulları, beklenen yol vergisi artışları ve toplu taşımadaki bütçe açıkları gibi sorunlar halen güncelliğini koruyor. Bu nedenle önümüzdeki hafta yapılacak seçimlerin önemi oldukça büyük.

DENK partisi, son yıllarda tüm bu toplumsal sorunlara yönelik sesini duyurdu ve söylenmeyenleri söyleyerek farklı bir perspektif sundu.

Azot sorunu hakkında özellikle sosyal konutların inşasına öncelik vermek için çaba sarf eden parti, örneğin Tata Steel'in tehlikeli emisyon salınımına karşı sıkı bir kampanya yürüttü.

Eyalet Meclisi seçimlerinde DENK partisi Zuid Holland adayı Metin Çelik konu ile ilgili SonHaber’e yaptığı açıklamada, gelecek hafta yapılacak seçimlerin tarihi bir önemi olduğunu dile getirdi.

Çelik “DENK eyalet meclislerinde temsil ediliyor ancak henüz Senato'da bulunmuyoruz. Anketler, ilk Senato koltuğuna çok yakın olduğumuzu gösteriyor. Geçmiş dönemde, DENK'in neden Hollanda için önemli olduğunu gösterdik; sesimiz şimdi de Senato'da duyulmalı. Ancak bunun için sizin oy kullanmanız, tüm arkadaşlarınızı ve ailenizi de bize oy vermeye teşvik etmeniz önemlidir. “ dedi.

Toplumsal zorlukların çok büyük olduğunu belirten Çelik “DENK, adil ve adaletli bir Hollanda için vazgeçilmezidir. 15 Mart'ta DENK'e oy verin.” dedi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.