Meta, önümüzdeki aydan itibaren Instagram ve Facebook'un “reklamsız” sürümü için ücretli üyelik modelinin kullanıma geçeceğini duyurdu. Ücretli aboneler artık platformlarda reklam görmeyecek ve verileri kişiselleştirilmiş reklamlar için kullanılmayacak. İsteyen ücretsiz üyelik modelini kullanmaya devam edebilecek. 

Aylık üyelik ücreti internet üzerinden satın alınması durumunda 9.99 euro, iOs ya da Android üzerinden satın alınması durumunda ise 12.99 euro olacak. 

Avrupa Birliği, Meta’dan kullanıcıların izni olmadan onların verilerini kullanarak kişiselleştirilmiş reklam gösterilmesine karşı olduğunu duyurmuştu. Meta tarafından yapılan açıklamada Avrupa Birliği’nin regülasyonlarından sıyrılmak için şirketin paralı üyelik uygulamasına geçeceği kaydedildi.

Önümüzdeki aydan itibaren başlayacak olan yeni ücretli üyelik sisteminde kullanıcılara reklamlar gösterilmeyecek. Ücretsiz üyeliğe devam eden kullanıcılar ise reklamları görmeye devam edecek.

Geçtiğimiz dönemde Meta özellikle Avrupa’da birkaç kez uyarı almıştı. Ocak ayında ise Genel Veri Koruma Yönetmeliği (GDPR) kurallarına uymadığı için İrlanda gizlilik otoritesinden toplam 390 milyon euro tutarında iki para cezası aldı.  

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.