Almanya'nın güneyindeki Mannheim kentinde dün gece, sağ popülist Almanya için Alternatif (AfD) partisinin bir belediye meclis üyesi adayı bıçaklı saldırıya uğradı. Saldırıda AfD’li aday yaralanırken, saldırgan yakalandı.

Alman basınında yer alan haberlere göre, AfD'li aday seçim posterlerini söken bir kişiye müdahale etmeye çalıştı, ancak bu sırada bıçaklı saldırıya uğradı. Yaralanan aday hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

AfD bölge derneğine göre, saldırı pazar meydanının yakınında meydana geldi ve solcu aşırılık yanlıları tarafından gerçekleştirildiği iddia edildi. Ancak bu bilgi henüz doğrulanmadı. AfD'ye göre olaya toplam üç kişi karıştı ve ikisi kaçmayı başardı. Polisin bugün öğleden sonra daha fazla bilgi vermesi bekleniyor.

Geçen hafta aynı şehirde, Aktivist ve politikacı Michael Stürzenberger’in katıldığı Bürgerbewegung Pax Europa (BPE) hareketinin düzenlediği mitingde bıçaklı saldırı gerçekleşmişti. Afgan kökenli 25 yaşındaki saldırgan Sulaiman A. polis tarafından vurularak durdurulmuştu. Olayda birçok kişi yaralanmış ve bıçaklı saldırıda ağır yaralanan 29 yaşındaki polis memuru Rouven L. kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.
©Sonhaber.eu

Almanya’da 1 Ağustos itibariyle yürürlüğe girecek değişiklikler Almanya’da 1 Ağustos itibariyle yürürlüğe girecek değişiklikler

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş