Maasluis Jongkindstraat mevkiinde bir apartmanın üçüncü katında sabah saatlerinde çıkan yangın kısa sürede diğer dairelere sıçradı. 

İtfaiyeden yapılan açıklamada büyük ihtimalle yangının başladığı dairedeki bir kişinin hayatını kaybettiği, yangın söndürme çalışmalarında iki itfaiyecinin de yaralandığı belirtildi.

Saat 08:00’de çıkan yangının kısa bir sürede apartmanın dördüncü katına da sıçradığını belirten itfaiye sözcüsü, ilk ekiplerin olay yerine ulaştığı anda apartmanın ön ve arka kısmından alevlerin yükseldiğini ve normalin üzerinde duman çıkışının olduğunu belirtti.

“Atla, atla diye bağırdık!”
Aynı apartmanda ikamet eden Ali Balluok Hart van Nederland’a yaptığı açıklamada, sabah bir patlama sesi ile uyandığını ve direk olarak komşulara haber verip dışarı kaçtıklarını anlattı. Ali Balluok açıklamasında üçüncü kattaki apartman sakini kadının balkona sıkıştığını fark ederek mahalleri ile birlikte çarşaf gerdiklerini ancak kadının atlamaktan korktuğunu belirtti.

Balluok yaşadıkları acıyı şu şekilde ifade etti: “Komşular ona atla atla diye bağırdı. Ne yapacağını bilmiyordu. Bağırdık; atla o zaman, sadece bacağın kırılır diye ama cesaret edemedi.” Ali Balluok’un ifadesine göre kadın balkonunda can verdi.

Yangın çıkan apartmanın karşısındaki apartmanda ikamet eden bir diğer mahalle sakini Johan van der Woude  ise çok uğraşmalarına rağmen kadının cesaret edip atlayamadığını ve bir müddet sonra balkonunda yere çöktüğünü gördüklerini belirtirken, “o sırada her şeyin bittiğini anladık. Çok çok üzücü bir durum” dedi.

İtfaiye sözcüsü bir itfaiyecinin yangının devam ettiği apartman katında bir evin kapısını kırarken yaralandığını diğer itfaiyecinin ise aşırı sıcak nedeniyle baygınlık geçirme seviyesine geldiği için apartmandan çıkmak zorunda kaldığını belirtti ve "Bizim için bile çok ağır bir yangındı.” İfadesini kullandı.

Tahliye edilen vatandaşlar, ambulans ekiplerince muayene edildi. Yangından etkilenen evler şuanda zararlı madde varlığına karşı kontrol ediliyor. Apartman sakinlerinin evlerine ne zaman döne bileceği hakkında bir bilgi paylaşılmazken yangının çıkış nedeninin de araştırıldığı aktarıldı.

Foto:screenshot  Rijnmond TV video 

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın