Avrupa'da yaşanan kuraklık, Almanya'daki nehirlerde yıllar önce kuraklığı ve açlığı hatırlatmak için insanların oyarak üzerine yazılar yazdığı "açlık kayalarının" yeniden ortaya çıkmasına sebep oldu.
Almanya'da uzun süredir yağmurun yağmaması ve aşırı sıcaklar nehirlerdeki su seviyesinin düşmesine sebep oldu.
Spiegel dergisinin haberinde, ülkedeki nehirlerde su seviyesinin düşük olması nedeniyle normalde suyun altında bulunan asırlık "açlık kayalarının" ortaya çıkmaya başladığı belirtildi.
Sadece su seviyesi çok düştüğünde görülen "açlık kayalarının" üzerlerine kuraklık döneminin yaşandığı yılların rakamlarının oyulmuş olduğu, bazılarında da su kıtlığına karşı uyarılar yer aldığı aktarıldı.
Bilinen en eski "açlık kayasının" üzerindeki tarihin 1417 olduğu, bazı taşların da Ortaçağ'da veya 19. yüzyılda oyulduğu belirtilen haberde, Çekya'nın Decin kentinde Elbe Nehri'nde rastlanan ve sosyal medyada viral olan kayanın üzerinde "Wenn du mich seehst, dann weine" (Beni görürsen ağla) yazdığı belirtildi.
Kölner Stadt Anzeiger gazetesindeki haberde, Leverkusen şehri yakınlarında Ren Nehri'ndeki su seviyesinin düşmesiyle 1959 ve 2003 tarihlerinin yazılı olduğu açlık kayalarının görüldüğü kaydedildi.
General Anzeiger gazetesinin 5 Ağustos'ta yayımladığı haberde de Remagen'in Kripp ilçesi yakınlarından geçen Ren Nehri'nde de bir "açlık kayası"nın tespit ediği belirtildi.
Bürstedter gazetesi, Worms yakınlarında ortaya çıkan açlık kayasının üzerinde Ano 1857 (Yıl 1857), 1959 ve 1963 yazılarının bulunduğunu aktardı.
Bu yaz aşırı sıcaklar ve orman yangınlarıyla mücadele eden Avrupa'da kuralık da yaşanıyor.
Almanya'da özellikle önemli ticari su yollarından olan Ren Nehri'nde su seviyesi ciddi oranda düşerken ülke nehirlerinde ağır nakliye taşımacılığının durmasının an meselesi olduğu ifade ediliyor.
"Wenn du mich seehst, dann weine" (Beni görürsen ağla)
Hunger Stone
— A Beautiful Culture (@ABeautifulCult1) August 15, 2022
The recent droughts in Europe made visible the Hunger Stones in some Czech & German rivers. These stones mark desperately low river levels that would forecast famines.
This one, in the Elbe river, is from 1616 & says: "If you see me, cry". pic.twitter.com/IDQ5mY4yV8
Fransa'nın en uzun nehri Loire
France’s longest river, the Loire, is running dry due to a 'historic drought'. More than 100 towns don't have access to drinking water. The Loire is also the source of cooling water for 12 nuclear power plants.
— Mike Hudema (@MikeHudema) August 13, 2022
How many more 'historic events' before we #ActOnClimate?#climate pic.twitter.com/IyEXEDJawV
İtalya, Almanya ve Romanya'daki nehirlerin durumu
The Po in Italy
— Mike Hudema (@MikeHudema) August 16, 2022
The Rhine in Germany
The Danube in Romania
How many more ‘historic’ events before we #ActOnClimate?#NoTimeToWait #climate #energy #renewables #renewableenergy #greennewdeal pic.twitter.com/B9AVXmJepK
Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.
Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu
WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın