Birkaç günlük tropik sıcaklardan sonra bugün için sarı kodlu uyarı yayınlanmasının ardından, yarın da gök gürültülü yağış, dolu ve hatta fırtına bekleniyor.

Hollanda’nın genelinde bugün etkili olan yağmur yarın yerini gök gürültülü yağış ve dolu ile birlikte fırtınaya bırakacak. Uzmanlar Cuma günü için de bazı bölgelerde, bir günde bütün bir aydaki kadar yağmur yağabileceği uyarısını yapıyor.

Weerplaza meteorologlarına göre Fransa'nın kuzeybatısından Hollanda’ya doğru hareket eden yağışlı hava bugünden itibaren etkili olacak.

Yağışlı hava, bugün öğleden sonra tüm ülke genelini etkisi altına alacak. Yer yer dolu ile birlikte etkisini artıracak yağışlı havanın bazı bölgelerde dakikada 15-20 milimetre kadar yağacağı tahmin ediliyor. 

KNMI tarafından yapılan son dakika uyarısında ise bugün öğleden sonra için Noord-Brabant, Limburg ve Gelderland bölgelerinde alarm seviyesinin turuncuya çıkarıldığı belirtildi..

Meteorologlara göre  bazı bölgelerde su taşmaları yaşanabilir. 

Cuma: 50 Milimetre yağış!
Cuma günü yağışsız olarak başlayacak ancak öğleden sonra aşırı yağmur ve dolu ile birlikte fırtına görülecek. 

Yağış güneybatıdan kuzeydoğuya doğru hareket edecek. Güney batı istikametinden yurda giren yağışlı hava daha çok güney ve doğu bölgelerinde ve özellikle Limburg, Brabant’ın doğusu ve Achterhoek etkili olacak.

Öğleden sonra ülkenin güneydoğusunda kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış, saatte hızı 100 kilometreye kadar çıkan şiddetli rüzgar ve yaklaşık 2 cm'lik dolu yağışı beklenmekte.

Buienradar'a göre yarın yağış güneydoğuda sele neden olabilir. Yer yer 50 milimetreden fazla yağmur yağabileceği belirtilen açıklamada, “Bu, tüm Mayıs ayı boyunca görülen yağış ortalamasından daha fazla” şeklinde uyarı yapıldı.

Hafta sonu hava sakin olacak. Özellikle Pazar günü güneşli geçecek ve sıcaklık 24 dereceye kadar yükselecek.

Foto: Ryoji Iwata - Unsplash

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın