Genellikle afet bölgelerinde aktif olarak faaliyet gösteren acil yardım kuruluşu Kızılhaç, Hollanda’da özellikle artan enflasyon ve sabit giderler nedeniyle giderek daha fazla kişiye gıda yardımı ulaştırılmak zorunda kalındığını açıkladı. Kuruluş; Hollanda’da gıda paketi dağıtmak için bir acil yardım kuruluşuna ihtiyaç duyulmasını endişe verici olarak nitelendirdi.  

Kuruluş tarafından bugün yapılan açıklamada, Hollanda’da şu anda gıda sıkıntısı yaşayan ancak hiçbir kurum veya kuruluştan yardım alamayan yaklaşık 400 bin kişi bulunduğu ve bu sayının her geçen gün artığına dikkat çekildi.

İhtiyaç sahipleri için dağıtılan kahvaltı paketlerinin sayısının artırıldığını açıklayan Kızıl Haç, aynı şekilde alışveriş kartları dağıtımına da devam edildiğini, ancak korona pandemisinden bu yana yardım ihtiyacı olan kişilerin sayısının arttığını kaydetti.

Kuruluşun basın sözcüsü, yardıma ihtiyacı olan kişilerin daha çok ‘düzenli gıda yardımı bekleyen, utanç duygusuyla yardım istemeye cesaret edemeyen veya dile hakim olmayan ve yardım için nereye başvuracağını bilemeyen kişilerden’ oluştuğunu aktardı.

Hollanda Kızılhaç Başkanı Heleen van den Berg ise yardıma ihtiyacı olan kişilerin durumunu “Hollanda gibi müreffeh bir ülkede, hiç kimse yeterince yiyeceğe sahip olmaktan endişe etmemelidir. Yine de her gün insanların öğün atlamak zorunda olduklarını duyuyoruz. Ayrıca çocuklarının yemek yemesini sağlamak için anne, babaların aç kaldıklarını da duyuyoruz.” sözleriyle açıkladı.

Üç haftada gıda paketi sayısı 50'den 120'ye çıktı
Kızılhaç kuruluşu Friesland bölgesinde haftada yaklaşık 600 çocuğa kahvaltı paketi veriyor. Geçtiğimiz ay Utrecht bölgesinde kahvaltı paketleri dağıtmaya başlayan kuruluş, üç hafta içinde dağıtılan paketlerin 50’den 120’ye çıktığını belirtiyor. Kızılhaç önümüzdeki hafta da Noord Holland bölgesinde kahvaltı paketi dağıtmaya başlayacak.

Kuruluş tarafından kahvaltı paketlerinin yanı sıra, 15 euro değerindeki alışveriş kartlarını da dağıtıyor. Bu kartlarla süpermarketlerde alışveriş yapılabiliyor. Kızılhaç'a göre şimdiye kadar 500.000 adet kart dağıtıldı.

'Durum endişe verici'
Kurum sözcüsü insanlara yardım etmenin kuruluşun amacı olduğunu belirtirken “Ancak gıda ihtiyacı olan insanlara yardım etmek için Hollanda'da bir acil yardım kuruluşuna ihtiyaç duyulması, endişe verici” şeklinde ifade kullandı.

Kızılhaç, ülke çapındaki birlikte çalıştığı diğer kurum ve kuruluşlar vasıtasıyla yardıma ihtiyacı olan kişilere ulaşıyor. Bu işbirliklerinde çok üzücü vakalarla da karşılaşıldığını belirten sözcü, “geçen gün Amsterdam’da bebek bezlerini tekrar tekrar kullanmak zorunda olan annelerin olduğunu duydum. Görüyorsunuz ki insanlar sabit giderlerini kısamıyorlar. Aslında kısabilecekleri tek nokta gıda.” dedi.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Kızılhaç

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.