Dünya çapında genellikle afet bölgelerinde aktif olarak faaliyet gösteren acil yardım kuruluşu Kızıl Haç, Hollanda'da gıda yardımına ihtiyacı olan vatandaşların sayısının arttığını belirterek 5125 numaralı bağış hesabı açtı. Kuruluş 2022’de 20 bin kişiye yardım edildiğini, 2023’de 40 bin kişiye ulaşarak yardım eli uzatılacağını belirtti.

Yüksek enflasyon ve enerji fiyatları nedeniyle, insanların gıda için ayıracak parasının azaldığını belirten Kızıl Haç, vatandaşların öncelikle kira veya faturalar gibi sabit giderlerin ödenmesine öncelik vermek zorunda kaldığını ve gıdaya ayıracak maddi olanaklarının kalmadığını belirtiyor. 

Kızıl Haç tarafından yapılan daha önceki araştırmalarda, Hollanda’da 400 binden fazla insanın gıda sıkıntısı içinde yaşadığı belirtildi. Kuruma göre bu kişilerin hepsi gerekli gıda yardımı alamıyor. Bu kişiler düzenli gıda yardımına başvursa dahi ya geliri belirlenen sınırı birkaç euro geçtiği için ya da gerekli belgeleri gösteremediği için yardım alamıyor. 

Ülke genelinde 73 yerel organizasyonla çalışıldığını belirten kurum, bu yılın başından itibaren ayda ortalama 6 bin aileye yardımda bulunulduğunu belirtti.

Kızıl Haç gıda paketi yardımının yanı sıra düşük gelirli vatandaşlara 17,50 euroluk gıda kartları da dağıtıyor. Kurum geçtiğimiz yıl bu kartlardan toplam 215 bin adet dağıtıldığını belirtiyor. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.