Sekiz yıl önce Kahler hastalığı ile başlayan 59 yaşındaki Semra Fidan’ın rahatsızlıkları, zaman içerisinde kemik iliği hücrelerinde görülen Myelodisplastik Sendromuna (MDS) dönüştü. Vlaardingen’de ikamet eden üç kız annesi Fidan’ın sağlığı yıllar içerisinde giderek kötüleşti. Doktorların tek çare olarak önerdiği ilik nakli ise bünyesi zayıf olduğu için şuanda yapılamıyor. 

“Beni uçağın altında değil, uçağın içinde ülkeme götürün” 
Uzun süredir hastalıkla mücadele eden Fidan’ın tek isteği “uçak koltuğunda Türkiye’ye gitmek” ancak sağlık durumu buna müsait değil. Semra hanımın bu isteğine kulak veren Türk yetkililer Fidan ailesinin de yüzünü güldürdü. Semra Fidan bu hafta Çarşamba günü Rotterdam Havalimanına gelen ambulans uçakla, bütün akrabalarının yaşadığı Kocaeli’ne nakledildi.

Nakil işlemleri ve annesinin hastalık sürecini Son Haber’e açıklayan Vildan Fidan “Annem hep, beni uçağın altında değil, uçağın içinde ülkeme götürün derdi. Bu isteğini yerine getirebildik. Tüm yetkililere çok teşekkür ederim. Allah hepsinden razı olsun” şeklinde konuştu. 

Annenin bünyesi ameliyatı kaldıramayacak düzeyde
Annesinde sekiz yıl önce başlayan kanser rahatsızlığının son 4 aydır daha agresif hale geldiğini belirten Vildan Fidan, hastanede yapılan tetkiklerin sonucunda MDS teşhisi konduğunu belirtti. 

Fidan annesinin şuanda aslında ilik nakli olması gerektiğini, daha önce de ilik nakli olduğunu ancak bünyesinin aşırı zayıf olması nedeniyle bu ameliyatı kaldıramayacağını dile getirdi.

Vildan Fidan “Hastane annemi ayağa kaldırmak için elinden geleni yaptı. Çok fazla miktarda kan veriyorlar ama vücut sanki bu kanı yiyip bitiriyor. Doktorlar çok uğraştılar ama annemin bünyesi bir türlü toparlanamıyor.” şeklinde konuştu.

Vildan Fidan: “Annemin isteği yerine geldi”
Annesinin isteğini yerine getirmek için böyle bir girişimde bulunduklarını belirten Vildan Fidan şunları dile getirdi: 
Annemi tedavisi olmadığı için Türkiye’ye göndermiyoruz. Hem Hollanda’daki doktorları hem de Türkiye’de danıştığımız doktorlar tek çarenin ilik nakli olduğunu belirtti. Ancak buna bünyesi müsait değil. Bu hastalıkta en önemli şey onun moralinin yüksek olması. Hollanda’da sadece babam ve kız kardeşimle ben varım. Hem ablam hem de anne ve baba tarafından tüm akrabalar memlekette yaşıyor. Doktorlar annemin normal bir uçuşla gidemeyeceğini, böyle bir uçuşun onun sağlığı için çok tehlikeli olduğunu belirtince biz de Türkiye Sağlık Bakanlığı’ndan yardım istedik. Allah razı olsun bu isteğimize cevap verdiler, annemi gelip aldılar. Bu sayede annemin isteğini de yerine getirmiş olduk.” 

Vildan Fidan Hollanda’da annesinin dosyasının halen açık olduğunu belirtirken, “Doktorumuz anneme dosyasını kapatmayacaklarını ve isterse tekrar Hollanda’ya gelebileceğini söyledi. Yani annemin bünyesi inşallah toparlar ve isterse ilik nakli için tekrar Hollanda’ya gelebilir ya da Türkiye’de ameliyat olabilir. Hepimiz için önemli olan ilk önce annemin memlekette, akrabalarının yanında bünyesini toparlaması.” dedi.

Fidan ailesi
Beş yaşındayken ailesi ile birlikte Kocaeli’nden Hollanda’ya gelen Ekrem Fidan, 1982 yılında Semra Fidan ile evlendi. Evlilik yolu ile Hollanda’ya gelen Semra hanım, buraya geldikten sonra uzun süre terzilik yaptı. Semra hanım, ikinci çocuğunun doğumundan sonra uzun yıllar sağlık sektöründe çalıştı. Ailenin 37, 36 ve 28 yaşlarında üç kızı var. Vlaardingen'de ikamet eden Fidan ailesinin en büyük kızı Türkiye’de, diğer iki kızı ise Hollanda’da yaşıyor.

Semra Fidan'ın gelen ambulans uçakla Rotterdam havalimanından Türkiye'ye nakledilişi

©Sonhaber.eu

Semra Fidan Rotterdam Vlaardingen

Hollanda Semra Fidan Rotterdam Vlaardingen

Semra Fidan Vlaardingen Rotterdam 01

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.