İstanbul Beyoğlu'nda dün akşam saatlerinde meydana gelen ve 6 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıda, bombayı bıraktığı ifade edilen kişi İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Anadolu Ajansı bombalı çantayı bıraktığı belirtilen kişinin polisler tarafından evinde yakalandığı ve polis merkezine götürüldüğü görüntüleri yayınladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, patlama nedeniyle 1984 İstanbul doğumlu Arzu Özsoy ve 2007 Ereğli doğumlu kızı Yağmur Uçar, 1988 Palu doğumlu Yusuf Meydan, 2013 Seyhan doğumlu Ecrin Meydan, 1982 Gümüşhane doğumlu Adem Topkara ile 1995 Rize doğumlu eşi Mukaddes Elif Topkara’nın hayatını kaybettiğini bildirdi.

Gerçekleşen patlamada 81kişinin yaralandığı bazı yaralıların durumunun ağır olduğu kaydedildi.

Gerçekleşen bombalı saldırı sonrasında bir açıklama yapan Bakan Soylu, şu ifadelere yer verdi:
"Bu eylem yapıldığı andan itibaren İstanbul Emniyet Müdürlüğümüz ve tüm birimlerimiz kaynaklandığı yer, talimatın alındığı yer ve eylemi gerçekleştirenlerle ilgili bir çalışma ortaya koydular. İlk değerlendirmelerden itibaren aynı iz üstündeyiz. Eylemin talimatının Kobani'den geldiği konusunda bir değerlendirmemiz var. Eylemi yapanın Afrin'den geçtiği konusunda bir değerlendirmemiz var.

Elbetteki bu olay hiç olmasaydı, hiç can kaybımız olmasaydı ama şuanda sınırın ötesinde, sınırın içinde, şehirlerin içerisinde binlerce kahramanımız sadece terörü engellemekle mücadele ediyorlar. Biraz önce olayı yapan, bombayı bırakan kişi İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzün ekipleri tarafından gözaltına alındı. Ondan önce yaklaşık 21 kişi daha gözaltına alınmıştı. Özellikle bu konuda gayret gösteren arkadaşlarıma minnettarım. Çünkü eğer yakalanmamış olsalardı nereye gidecekleri konusundaki beyanlarını da verdiler. Nasıl bir operasyonla karşı karşıya kaldığımızı da bu en açık şekilde ifade etmektedir."

© Sonhaber.eu

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.