Hollanda, Almanya ve Belçika’da satılan bu ürünler güvenlik gerekçesiyle geri çağrıldı Hollanda, Almanya ve Belçika’da satılan bu ürünler güvenlik gerekçesiyle geri çağrıldı

Yaklaşık 200 caminin bağlı olduğu yedi büyük İslami kuruluş platformu olan "K7" tarafından yapılan basın açıklamasında, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un Pazar günü, Amsterdam’da Kral Willem Alexander’ın açılışını gerçekleştireceği Ulusal Holokost Müzesi'nin açılışında bir konuşma yapmak için ülkeye gelmesine tepki gösterdi. 

Açıklamada Herzog’un ziyaretinin Filistin halkının durumuna duyarlı olan ve adaleti önemseyen herkes için kabul edilemez olduğu vurgulandı.

Herzog'un Gazze'de yaşayanlara "terörist" muamelesi yaparak ölümlerini meşrulaştırdığı ifade edilen K7 açıklamasında, "Gazze'deki masum çocuklara, babalara, annelere terörist muamelesi yapılması gerektiğini söyleyen ve bu şekilde ölümlerini meşrulaştıran devlet başkanı olan bir kişinin, Hollanda hükümetinden hiç kimse tarafından hoş karşılanmaması gerektiğini düşünüyoruz. Özellikle Kralımız tarafından." ifadesine yer verildi.

Basın açıklamasında, K7'nin yanı sıra bazı Yahudi dernekleri ve insan hakları örgütlerinin de Herzog'un ziyaretine karşı olduğu aktarıldı. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.