Belçika Federal Hükümeti Başbakanı Alexander De Croo, İsrail ve Filistin bölgelerine yaptığı kısa bir gezinin ardından cuma akşamı Belçika'ya döndü. Ancak Başbakanı De Croo’nun birçok eleştirisi ve "Gazze'nin kabul edilemez yıkımı" yönündeki açıklamaları İsrail’i kızdırdı. 

De Croo İsrail ziyareti sırasında, Hamas'ı eleştirdi, aynı zamanda "Gazze'nin yok edilmesinin kabul edilemez" olduğunu söyledi. Ayrıca çatışmanın askeri değil, yalnızca siyasi bir çözümünün olduğunu belirtti ve Batı Şeria'daki yerleşimcilere yönelik şiddete ve masum insanların öldürülmesine son verilmesi çağrısında bulundu. 

De Croo’nun bu açıklaması İsrail hükümeti tarafından kabul edilemez olarak görüldü. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas'ın işlediği insanlığa karşı suçlardan (İsrailli sivillerin katledilmesi ve Filistinlilerin canlı kalkan olarak kullanılması) tam olarak sorumlu tutmayan Belçika ve İspanya Başbakanlarının açıklamalarını şiddetle kınadı. 

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen de sosyal medya platformu X’de yaptığı paylaşımda “Belçika ve İspanya terörü destekliyorlar” dedi.  "İsrail'in uluslararası hukuka uygun hareket ettiğini" belirten Cohen  "IŞİD'den daha beter cani bir terör örgütüyle mücadele ettiğini" söyledi ve "Geçici ateşkes sonrasında Hamas'ı ortadan kaldırmak için mücadeleye devam edeceklerini" vurguladı. 

De Croo, İsrail hükümetinin konuşmasını dikkatli dinlemediğini ifade ederek "Hamas'ın terör eylemlerini kınadım, İsrail'in kendisini savunma hakkına sahip olduğunu ve her iki tarafın da insani hukuka saygı göstermesi gerektiğini söyledim" dedi. Bunu açıklığa kavuşturmak için İsrail büyükelçisini kahve içmeye ülkemize davet edeceğim” şeklinde açıklamada bulundu.

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş