Hollanda’da Türkler için Danışma Kurulu (IOT), Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakanına bir mektup göndererek yaz aylarında haksız yere artan uçak bileti fiyatlarına dikkat çekti. IOT gurbetçilerimizin bu durumdan mağdur olduklarını belirtti ve yaz aylarında uçak biletlerindeki fahiş artışa sınır getirerek ‘tavan fiyat’ uygulanmasını istedi. 

IOT Başkanı Zeki Baran, Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’na gönderdiği mektupta, normal zamanlarda Hollanda’dan Türkiye’ye tek yön bilet fiyatlarının 100 euro dolayında olduğunu, ancak bu miktarın yaz aylarının gelmesiyle birlikte 1000 euro’ya kadar yükseldiğini belirtti. 

Bu durumun vatandaşlar açısından büyük bir mağduriyet yarattığını vurgulayan Baran, vatandaşların bir bölümünün bu nedenle tatilini ne yazıkki başka ülkelerde geçirmeyi planladığını ifade etti.

Gurbetçilerin Türkiye’de akrabaları, gayrimenkulleri ve bazılarının işletmelerinin olduğunu ifade eden IOT Başkanı mektubunda şu görüşlere yer verdi; “Yaz aylarının gelmesini büyük bir hasret ve özlemle bekleyen vatandaşlarımız, her yıl memleketlerini veya babalarının atalarının doğduğu toprakları ziyaret edip, Türkiye’nin tatil yerlerinde dinlendikten sonra Hollanda’ya dönerek işlerine devam etmek istemektedirler. Yüksek bilet fiyatlarının yurtdışında yaşayan vatandaşların anavatan ile bağlarını zayıflatmasına müsaade etmeyin. Bu konuda sizden acilen ricamız, Türkiye’de uygulandığı şekilde yurtdışında da tavan fiyat uygulamasına geçerek fiyatların makul bir seviyeye çekilmesi.”

©Sonhaber.eu 
Fotoğraf: Suhyeon Choi - Unsplash

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş