İngiltere merkezli sivil toplum kuruluşu IWF’nin yaptığı açıklamada, internet ortamında çocukların cinsel istismar ve işkence görüntülerinin alınıp satılma suretiyle paylaşılma oranlarının ciddi şekilde arttığını açıkladı. 

Kuruluş, çevrimiçi çocuk cinsel istismarı materyallerinin yayılmasını önlemek adına şirketler, siyasetçiler ve ebeveynlere de seslenerek gizlilik önlemleri almalarını sağlamaya davet etti. 

IWF açıklamasında “Uçtan uca şifrelenmiş özellikler ile çocukları ve gizliliği korumak mümkün. Şirketleri, mesajlaşma hizmetlerinde halihazırda uçtan uca şifreleme kullanıyorlarsa veya kullanmak üzerelerse, güvenlik önlemleri de almalarını sağlamaya çağırıyoruz.” şeklinde ifade kullanıldı. 

Gerekli önlemlerin alınmasının önemli olduğunu belirten IWF, “Bu önlem ile birlikte çocukların istismar edildiği görüntüler paylaşılamayacak ve ticaretinin yapılmasına izin verilmeyecektir.” açıklamasında bulundu. 

©Sonhaber.eu
Kaynak: DHA

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş