Kadın Hakları Ağı'nın (WRN) yayınladığı bir rapora göre, kameralar ve güvenlik görevlilerinin yaygınlığına rağmen, 2019'dan 2022 yılı ekim ayına kadar İngiltere ve Galler'deki hastanelerde bazıları 13 yaşın altındaki çocuklara olmak üzere, 6 bin 500'den fazla tecavüz ve cinsel saldırı vakası yaşandı. 

43 Polis gücüne yönelik Bilgi Edinme Özgürlüğü taleplerine atıfta bulunulan raporda, Birleşik Krallık'ta polis güçleri tarafından hastanelerde en az 2 bin 88 tecavüz ve 4 bin 451 cinsel saldırının kaydedildiğ belirtildi. Raporda, bu saldırıların yedide birinin hastane koğuşlarında gerçekleştiği kaydedildi.

Bildirilen suçlar arasında iki West Midlands hastanesinde 13 yaşından küçük bir kız çocuğuna tecavüz edilmesi ve 16 yaşından büyük bir kadına toplu tecavüz edilmesi yer alıyor.

Rapora göre Cambridgeshire'da 16 yaşından küçük bir kadına üç tecavüz vakası rapor edilirken, Lancashire'da 13 yaşından küçük altı kız çocuğuna tecavüz edildiği iddia ediliyor.

Raporda kurbanların cinsiyeti konusunda bir açıklama yer almadı ancak en az 14 saldırıdan birinde kurbanın 13 yaşın altındaki bir erkek çocuk olduğu belirtildi.

WRN kurucusu Heather Binning yaptığı açıklamada , "Bu istatistikler insanın ağzını açık bırakıyor. Cinsel saldırı ve tecavüzlerin hacmi, bu verilerin, ülkenin büyük bir kısmının tecrit altında olduğu bir dönemde, salgını kapsadığını düşündüğünüzde daha da korkunç." dedi.

Polise bildirilen 6 bin 539 vakadan sadece 265'inde veya yüzde 4'ünde şüpheliye karşı suç duyurusunda bulunuldu.

WRN, soruşturması sırasında yedi polis gücünün eksik bilgi verdiğini, beşinin hastane koğuşlarında kaç saldırı gerçekleştiğini açıklamayı reddettiğini ve üçünün suçlanan şüpheli sayısı hakkında bilgi vermeyi reddettiğini kaydetti.

Kaynak: Russian Today

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.