İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG), ILM Akademisyenler Birliği ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen Görme Engelliler Eğitimciliği kursuna katılan 31 kişi, eğitmenlik diploması aldı. Proje kapsamında Avrupa'da ilk defa görme engelliler için eğitimci yetiştirilmiş oldu.

Proje İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ile ILM Akademisyenler Birliği tarafından organize edildi ve yaklaşık bir yıl sürdü. Projede başarılı olan görme engelli eğitimcileri 3 Şubat’ta IGMG Genel Merkezi’nde düzenlenen törenle mezuniyet belgelerini aldı. Diploma törenine tüm eğitim veren hocalarla birlikte IGMG Eğitim Başkanı Dr. Abdulhalim İnam ve ILM müdürü Dr. Hakan Aydın da katılarak kursiyerleri tebrik etti.

Eğitime katılarak görme engelliler eğitimcisi olmaya hak kazananlar, IGMG bölge ve camilerindeki görme engellilere yönelik; elif bâ kursları, Kur’an eğitimi, dinî temel bilgiler eğitimi sunacaklar, ailelerle birlikte de çeşitli sosyal faaliyetler yapabilecekler.

Görme engelliler eğitimcileri ayrıca camilerin engelliler için de erişilebilir olması için yapılacak çalışmalara da destek olacaklar.

IGMG Eğitim Başkanlığı Engelliler Eğitim Sorumlusu Zehra Alver Avrupa’da ilk kez yapılan çalışma hakkında şu bilgileri verdi:“2023 yılında başlattığımız sertifika programında kadın ve erkek olmak üzere toplam 31 kursiyerimiz haftada 3 gün 5 saatlik bir programla toplam 7 ay boyunca eğitim aldılar. Kursumuza başta Almanya olmak üzere Avrupa’nın farklı ülkelerinden; Belçika, Kuzey Hollanda, Fransa, Avusturya ve Avustralya’dan kursiyer müracaat etmişler ve mülakatlar sonucu eğitime alınmışlardı. Kursiyerlerimiz görme engellileri alfabesi (Braille) ile Türkçe ve Arapça okumayı ve yazmayı öğrendiler.”

görme engelli eğitmen  01

Engellilere yönelik çalışmalar sürüyor
IGMG’nin bazı bölgelerde başlatılan görme engelliler için online ve yüz yüze eğitim ve sohbet çalışmaları bulunurken, işitme engellilere yönelik sohbetler de devam ediyor. 

Engelliler için umre ve kültür tur programında bu yıl ekim ayında yeni bir engelli gurubu kutsal topraklara götürülecek.

Almanya'da Mayıs ayında yürürlüğe giren değişiklikler Almanya'da Mayıs ayında yürürlüğe giren değişiklikler

Engelliler için eğitimci yetiştirme çalışmaları kapsamında, işitme engellilere yönelik eğitmen yetiştirmek için daha önce başlatılan çalışma da devam edilecek ve ikinci bir eğitim programı düzenlenecek. Kavramların kullanımı için de Almanca bir sözlük çalışması yapılacak.

Ayrıca bu yıl zihinsel engelliler için eğitimci yetiştirilmesine yönelik yeni bir proje başlatılacak.

Kaynak: Camia Haber
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.