Türkiye’de arama kurtarma çalışmalarına katılan Hollanda Kentsel Arama ve Kurtarma Ekibi (USAR) yurda döndü. Ekip başta yakınları ve akrabaları olmak üzere Büyükelçi Selçuk Ünal ve Adalet Bakanı Dilan Yeşilgöz-Zegerius tarafından karşılandı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından Türkiye’ye giden 65 kişi ve 8 köpekten oluşan Hollanda Kentsel Arama ve Kurtarma Ekibi (USAR) Perşembe günü yurda döndü. Eindhoven’daki askeri havalimanına gelen ekip, alanda düzenlenen bir küçük çaplı bir merasimle karşılandı. 

Yeşilgöz: “Eve hoş geldiniz”
Düzenlenen merasimde ekibe gösterdikleri çaba için teşekkür eden Adalet ve Güvenlik Bakanı Dilan Yeşilgöz—Zegerius,  ekibin yaşadıklarının inanılmaz olduğunu belirtti ve “Bu şampiyonların ve köpeklerinin hızı ve profesyonelliği sayesinde 12 kişi ve 1 köpek, hayatlarına kavuştu. Yaşadıkları hayal bile edilemez.” ifadesini kullandı, “Eve hoş geldiniz” dedi. 

Ünal: "Dağıtılan laleler sadece kurtarılan aileleri değil Hollanda ile Türkiye dostluğunu da temsil ediyor."
Büyükelçi Selçuk Ünal ise yaptığı açıklamada, deprem felaketinin ardından ülkemizdeki çalışmalara katkı verdikten sonra Hollanda’ya dönen arama kurtarma ekibine teşekkür etti.

Büyükelçi Ünal: “Hollanda USAR ekibi 12 insanımızı kurtardı. Kendilerine Hollanda Adalet ve Güvenlik Bakanı Dilan Yesilgöz-Zegerius ile birlikte verdiğimiz kırmızı beyaz laleler, sadece kurtardıkları canlarımızı değil, kurtardıkları müstakbel aileleri ve Hollanda ile Türkiye dostluğunu da temsil ediyor.” dedi.

Çarşamba akşamı ulusal eylem günü etkinliği ile ilgili de bir açıklama yapan Büyükelçi Ünal “Hollanda yardım kuruluşları platformu Giro555 dün gece Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler için düzenlediği etkinlikle toplamda 89 milyon euro bağışa aracılık etti. Giro555 yönetimine ve katkıda bulunan tüm Hollandalı dostlarımız ile etkinliğe iştirak eden Hollanda Türk toplumuna teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

Vatandaşlarımız teşekkür pankartı açtı
Karşılama merasimine ekibin yakınları ve akrabaları dışında kimse alınmadı. Yaklaşık 15 Türkten oluşan bir grup ise alanın dışında açtıkları teşekkür pankartı ile ekibi selamladı.

USAR ekibi 7/24 kesintisiz çalıştı
USAR ekibi geçtiğimiz hafta pazartesi günü Türkiye’ye gitti. Özel eğitimli asker, polis, itfaiye ve ambulans çalışanlarından oluşan USAR ekibi, 7 gün 24 saat kesintisiz olarak çalıştı. Ekip bu hafta pazartesi günü elindeki tüm malzemeleri Hatay’daki Oxfam Novib ekibine devretti. 

USAR ekibi Türkiye’de enkaz altından 12 insan ve 1 köpeğin canlı olarak çıkartılmasını sağladı.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.