Zeeland'ın Rilland köyü yakınlarında, deniz kıyısında toplam 980 kilo kokain içeren paketler bulundu. Savcılığın bildirdiğine göre uyuşturucunun piyasa değeri 73 milyon euronun üzerinde.

Uyuşturucular geçtiğimiz hafta sonunda, Cumartesi'yi Pazar'a bağlayan gece Westerschelde'de gelen bir ihbar üzerine ortaya çıkarıldı. Polis tarafından yapılan açıklamada o gece, küçük bir teknenin bir deniz aracına “tehlikeli bir şekilde” yakın seyrettiği ihbarının alındığı, bölgeye giden gümrük küçük teknenin hala seyir halinde olduğunu gördüğü ancak daha sonra gözden kaybettiği aktarıldı.

Önceki gün su polisi Zeeuws-Vlaanderen'deki Verdronken Land van Saeftinghe doğa koruma alanı yakınlarında çamur üzerinde terk edilmiş bir tekne buldu. Sahil güvenlik boğulma ihtimali olan kişileri aramak için bir uçakla bölgeyi taradı ancak kimse bulunamadı.

Daha sonra Westerschelde'nin diğer tarafında paketler halinde sarılmış kokaine ulaşıldı. Ele geçirilen kokain imha edildi.

Olayla ilgili olarak henüz hiçbir şüpheli tutuklanmadı. Polis soruşturmanın devam ettiğini ve görgü tanıklarının arandığını açıkladı. Paal, Westerschelde ya da Rilland civarında şüpheli bir şey görenlerin emniyet güçleri ile iletişime geçmesini istedi.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Zeehavenpolitie

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş