Zeeland bölgesi Schouwen-Duiveland belediyesine bağlı Zierikzee’de  oluşan hortum (tornado), bir kişinin ölmesine en az 10 kişinin yaralanmasına neden oldu. 

Zeeland Güvenlik Birimi’nce yapılan açıklamada yaralı sayısının artabileceği belirtilirken, vatandaşların evlerinden çıkmaması ve bölgeye gelinmemesi uyarısı yapıldı.

Weerplaza tarafından yapılan açıklamada hortumun deniz üzerinde oluşmaya başladığı ve daha sonra karaya doğru hareket ettiği aktarıldı. Hortumun etkisiyle dört binanın çatısı uçtu. 

Bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri gönderildi. Ayrıca GRIP-2 kodun devreye alındığı belirtildi. GRIP-2 kodu bu, acil durum hizmetlerinin koordineli bir şekilde birlikte çalışması gerektiği ve olayın yakın çevre üzerinde bir etkisi olabileceği anlamına geliyor.

Savaş alanına döndü!
Algemeen Dagblad gazetesinde hortumun öğle saatlerinde Schouwen-Duiveland'ı geçtiği, Zierikzee'de çatıların uçtuğu ve ağaçların devrildiğini belirtti. Habere göre Calandweg'de bir ev kısmen çöktü. İtfaiyeciler ve diğer acil servis ekipleri bölgeye sevk edildi. 

Havenplein ve Havenpark'ta ağaçlar devrildi. Nieuwe Haven'daki cafe de Banjaard'ın terasında oturanlar arasında panik yaşandı.  En büyük hasar Calandweg'de yaşandı ve çok sayıda evin çatısı uçtu.

Zeeland Güvenlik Birimi NL-Alert uyarısı yayınlayarak bölgeye gelinmemesi uyarısında bulundu. Uyarıda birçok vatandaşın yardım amaçlı bölgeye gelmeye çalıştığı ancak sağlık ve güvenlik ekiplerinin işini engelleye bileceği ve tehlikeli durumlara maruz kalabileceği belirtildi. 

Toplu taşıma şirketi Connexion, Zierikzee istasyonunun şu anda yalnızca acil servisler için erişilebilir olduğunu belirtti ve "Mümkün olduğunca alternatif yolları kullanmaya çalışıyoruz."dendi.
 

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın