Daha önce Eğitim Bakanı Dennis Wiersma’nın Eğitim müfettişliği raporuna dayanarak açılmasına karşı çıktığı İslami ortaokul için komisyondan onay çıktı. Eğitim Bakanlığı’nın okul tarafından gönderilen şikayeti değerlendiren komisyon, Al Amana Okulları Vakfını haklı buldu.

Konu ile ilgili RTV Utrecht’e açıklama yapan okul direktörü Karim Salihi, şuanda belediye ile birlikte okul için uygun yer arandığını belirtti. Salihi “Overvecht'te olmasını tercih ediyoruz” dedi ancak bunun olup olmayacağı henüz bilinmiyor.

Utrecht belediyesi Eğitimden sorumlu meclis Eelco Eerenberg ise şehirde özellikle okullar binalarında yetersizlik yaşandığını dile getirdi.

Al Amana Vakfı’nın Leidsche Rijn, Zuilen ve Zeist’de üç İslami ilkokulu bulunmakta ve dördüncüsü ise önümüzdeki yıl Overvecht’te açılacak. Vakıf kendi ilköğretim okullarından mezun olan öğrencilerin, Utrecht’te açılacak ortaokula devam edeceğini düşünüyor. 

Direktör açıklamasında şuanda ülke genelinde yaşanan öğretmen açığına rağmen personel bulmakta sıkıntı yaşamayacaklarını, hem Müslüman hem de gayrimüslim öğretmenlerden her gün başvuru aldıklarını dile getirdi.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.