Zanlı iki adamın da belediyenin şehir düzenlemesi bölümünde çalıştıkları ve bu bölümün, asfaltlama, çizgi çekme ve kaldırım işleri gibi kararları verdiği açıklandı. Zanlıların 2018 yılında tespit edildikleri ve anında işten çıkarıldıkları da ifade edildi.

Haklarındaki davanın devam ettiği ve dosyanın devlet müfettişlerinde olduğu bildirilen iki kişiden daha fazla memurun rüşvet skandalına karıştıkları tahmin ediliyor.

Zanlılardan Peter’in toplamda 312 bin euro rüşvet aldığı tespit edilirken, evine yapılan baskında ise; 22 özel bisiklet, onlarca lüks saat ve çok sayıda pahalı marka ayakkabıya rastlandı. Zanlının yaptırdığı lüks mutfağın parasının da belediyeden iş alan bir şirket tarafından ödendiği anlaşıldı.

Diğer zanlı Cor’un ise 106 bin euro rüşvet aldığı belirlendi.

Olayın ortaya çıkmasına ise, vergi dairesinin şirketlerden birinin zanlının bisikletle tırmanış aktivitesine sponsorluğu masraf olarak göstermesi yol açtı. Şirket organizasyonun sponsorları arasında bulunmadığı halde kişiye özel sponsorluk yapmıştı. Vergi dairesinin bu tuhaf durumu müfettişleri bildirmesi sonucu yapılan incelemede rüşvet tespit edildi.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
©SONHABER.EU