Bir haftalık sonbahar tatili nedeniyle geçtiğimiz hafta Hollanda’nın kuzeyindeki okullar tatile çıktı. Bugün itibariyle de güney ve orta kesimdeki çocukların tatili başlıyor

Hollanda’nın güney ve orta kesimindeki okullar bu akşamdan itibaren bir haftalık sonbahar tatiline girecek. Tatil nedeniyle aracı ile yola çıkacak olanlar ve geçtiğimiz hafta tatilini yapıp bugünden dönecekler, yollarda aşırı tıkanıklık yaratabilir.

ANWB, ilk tıkanıklık sinyalinin bugün akşamüzeri gelmeye başlayacağını tahmin ediyor. Kurum tarafından bugün yapılan açıklamada Maastricht ve Utrecht arasındaki A2 ve Breda ve Utrecht arasındaki A27 yollarında aşırı yoğunluk olacağı tahmininde bulunuldu. A1 ve A12 yollarında ise özellikle doğu istikametinde yoğunluğun artabileceği uyarısı yapıldı. 

Bir uyarı da Rijkswaterstaat’dan geldi. kurum, Afsluitdijk'ın her iki yönde gerçekleştirilecek çalışma nedeniyle, Cuma akşamı 22:00 ile Cumartesi sabah 08:00 saatleri arasında trafiğe kapatılacağını duyurdu.

Karayollarında yaşanacak trafik yoğunluğunun yanı sıra Amsterdam Schiphol ve diğer havalimanlarında da yolcu yoğunluğu yaşanabileceği uyarısı yapıldı. Havaalanlarındaki bekleme sürelerinin uzayabileceği belirtildi.

Özellikle tatillerini Fransa'da geçirmek isteyen ve aracı ile yola çıkacakların ise halen bu ülkede devam eden akaryakıt sıkıntısını göz önüne alarak tedbirli davranması gerektiği uyarısı yapıldı.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.