Hollanda Devlet Demiryolları (NS) personeli bugün ülkenin kuzey bölgelerinde 24 saatlik greve gitti. NS tarafından yapılan açıklamada ekstra otobüs seferlerinin yapılmayacağı ve yolcuların alternatif çözümler bulması gerektiği uyarısı yapıldı. 

Bugün saat 04:00 ‘de başlayan grevde; Friesland, Groningen, Drenthe bölgeleri ile Flevoland ve Overijssel bölgelerinin bazı kesimlerinde yarın sabaha kadar tren seferi yapılmayacak. 

NS tren seferlerinin yapılamadığı bölgelerde ekstra otobüs seferlerinin yapılamayacağını açıkladı. Şirket açıklamasında, yolcuların alternatif yollar bulması veya yola çıkmadan önce bulundukları bölgede tren seferi yapılıp yapılmayacağını kontrol etmesi gerektiği uyarısında bulundu.

NS personel grevi takvimi
24 Ağustos Çarşamba: Groningen, Leeuwarden, Lelystad ve Zwolle merkezlerindeki personel de dahil olmak üzere Kuzey bölgeleri.
26 Ağustos Cuma: Batı Hollanda, Den Haag, Dordrecht, Leiden ve Rotterdam
29 Ağustos Pazartesi: Amsterdam, Den Helder, Haarlem ve Schiphol havaalanları dahil Kuzeybatı Hollanda
30 Ağustos Salı: Utrecht, Gouda ve Amersfoort merkezleri de dahil Orta Hollanda
31 Ağustos Çarşamba: Arnhem, Breda, Ede-Wageningen, Enschede, Maastricht, Nijmegen ve Vlissingen merkezleri dahil olmak üzere Doğu ve Güney Hollanda

Bugün Leeuwarden ve Groningen'de Arriva’ya ve Twente'de Keolis’e ait trenler çalışmaya devam edecek. 

NS diğer bölgelerde tren seferlerinin normal şekilde devam edeceğini ancak grev nedeniyle bazı beklenmedik gecikmelerin yaşanabileceği tahmininde bulunuyor. 

Hollanda Demiryolları'nın web sitesinde yapılan açıklamada, personelin başlattığı iş bırakma eylemi nedeniyle yolcuların talep etmesi karşısında bilet ücretinin geri ödeneceği ayrıca alternatif ulaşım yollarını seçenlere kişi başı 25 euroya kadar masraflarına katkı verilebileceği belirtildi.

Maaşlara zam ve 600 euro ikramiye talebi

trenler
NS ile FNV, CNV ve VVMC sendikaları arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi müzakereleri başarısız oldu. Sendikalar, 5 Ağustos'ta demiryolu şirketine bir ültimatom gönderdi. Ültimatomda demiryollarına  sendikaların toplu iş sözleşmesi şartlarını onaylaması için bir hafta mühlet tanındı. Ancak NS bu talebe karşılık vermeyince sendikalar grev kararı alındı.

Sendikalar, 1 Temmuz'dan itibaren geriye dönük olarak geçerli olacak şekilde aylık brüt 100 euroluk maaş artışı ve bir defaya mahsus olmak üzere, brüt 600 euroluk ikramiye talebinde bulunuyor. Bunun yanı sıra, diğer sosyal haklar ve gelecek yıl 1 Ocak'tan itibaren de enflasyona bağlı bir maaş artışı da isteniyor.

Foto: Sonhaber arşiv

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın