Hollanda’nın kuzey bölgeleri bugünden itibaren yaz tatiline giriyor. Özellikle hafta sonu yurtdışına tatile gideceklere yönelik uyarı yayınlayan Kara Yolları ve Turizm Örgütü ANWB, Avrupa genelinde trafik yoğunluğu yaşanacağını ve en iyi yola çıkma zamanının akşamüzeri saatleri olabileceğini belirtti.

Geçtiğimiz hafta Hollanda’nın orta kısmındaki okullar yaz tatiline girdi. Bugün itibariyle de Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel ve Kuzey Hollanda, neredeyse tüm Flevoland, Gelderse Hattem ve Utrecht Eemnes tatil periyoduna başladı. Hollanda’nın güney bölümü ise önümüzdeki hafta tatile girecek.

Avrupa yollarında bakım çalışmaları
ANWB tahminlerine göre Belçika’da E25 karayolunda her iki tarafta da yol bakım çalışmaları bulunduğu için, Luik bölgesinde trafik yoğunluğu oldukça yüksek olacak.  

Cumartesi sabahı Fransa'da Paris'ten Lyon ve Marsilya'ya giden otoyol Autoroute du Soleil'de trafik sıkışıklığı olasılığı yüksek. İspanya'ya giden A10/A63 Paris-Tours-Bordeaux güzergahı sabah saatlerinde dolu olacak.

ANWB 900'den fazla bölgede yol çalışmaları olduğu için Almanya ve Avusturya'da, Hamburg, Münih ve Salzburg şehirleri çevresinde trafik sıkışıklığının yoğunlaşacağı tahmin etmekte.

Ayrıca İsviçre'deki Gotthard tünelinde ve İtalya'nın kuzeyindeki yolda da yoğunluğun artacağı belirtilmekte.

Ağustos ayının sonunda, ülkenin orta ve kuzey bölgelerindeki okullar Eylül ayının başında da güneydeki okullar yeni bir eğitim yılına başlayacak.

Foto: Randy Lisciarelli - Unsplash

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın