Hollanda'nın en zengin 500 kişisi bu yıl daha da zenginleşti. Ülkenin en zengin 500 kişisinin toplam serveti yüzde 4,7 artarak, yaklaşık 241 milyar euroya ulaştı. Listede ilk sırada yine Heineken varisinin Charlene de Carvalho-Heineken bulunuyor.

Quote dergisinin her yıl açıkladığı "Hollanda'nın en zengin 500 kişisi" listesinde bu yıl liste başında buluna ilk beş isin geçen yılla aynı kaldı. Listenin ilk beş sırasındaki ismin toplam servetinin 34,4 milyar euro olduğu belirtildi. 

Varlığı, geçen yıla göre 12,6 milyar euro azalan Heineken varisi Charlene de Carvalho-Heineken bu yıl yine ilk sıraya yerleşti. Listede ikinci sırasında 6,2 milyar euro serveti ile Luxaflex kurucusu Ralph Sonnenberg ve üçüncü sırasında ise 5,8 milyar euro serveti ile Randstad'ın sahibi Frits Goldschmeding geldi.

En zengin Hollandalıların toplam varlığı yüzde 4,7 artarak yaklaşık 241 milyar euroya ulaştı. Dergi bu rakamın rekor olduğunu yazdı.

Quote dergisine göre en zenginlerin yaklaşık yüzde 70'i varlıklarını artırdı. En büyük artışı gösteren isim Stijn Vos oldu. Esdec'in CEO'su Vos, şirketin halka arz edilmesinden kar elde etti ve varlığını yüzde 368,8 artırarak 750 milyon euroya yükseltti.

Tanınan isimlerden ve geçen yılda listede yer alan John de Mol, 2 milyar euro varlıkla (geçen yıl ile aynı) hâlâ en zengin ünlü Hollandalı olarak 19. sırada yer aldı. Listede yer alan diğer ünlü Hollandalılar arasında Joop van den Ende (30. sırada 1,6 milyar euro) ve en genç Quote 500 üyesi Max Verstappen (428. sırada 150 milyon euro) bulunmakta.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş