Veri şirketi Calcasa tarafından hazırlanan bir rapora göre Hollanda’da değeri 1 milyon euro veya üzerinde olan evlerin sayısı 197 bine çıktı. Bir önceki yıla göre az bir yükseliş yaşandığı belirtilen raporda, Wassenaar’daki Konijnenlaan caddesinin arka arkaya altıncı kez en pahalı cadde olduğu belirtildi. Ancak mahallede bulunan milyonluk ev sayısına bakıldığında Amsterdam-Zuid mahallesi birinci sırada gelmekte.

Wassenaar'daki Konijnenlaan caddesinde bulunan milyonluk evlerin değeri 2022 yılında ortalama 3,28  milyon euroyken, geçen yıl 3,1 milyon euroya geriledi.

Wassenaar'daki Konijnenlaan'dan sonra Hollanda'nın en pahalı caddesi olarak Amsterdam-Zuid'de Vondelpark'ın güneyindeki Oranje Nassaulaan geldi. Burada bir ev ortalama 2,6 milyon euroya satılıyor.

Amsteram-Zuid bölgesinde bulunan Diepenbrock mahallesi ise en fazla milyonluk ev bulunan mahalle oldu. Zuider Amstel kanalının her iki tarafında yer alan Diepenbrock mahallesinde çoğunlukla savaş öncesi dönemden kalan evlerin değeri geçtiğimiz yıl ortalama 2,67 milyona çıktı. Gooi bölgesindeki Huizen'de yer alan Flevo mahallesindeki evler ise ortalama 2,63 milyon euro değerindeydi.

En çok milyon dolarlık evin bulunduğu beş caddenin tamamı Amsterdam'da. En çok ev Keizersgracht'ta (600) bulunurken, onu Prinsengracht (yaklaşık 500), Valeriusstraat (350'nin üzerinde), Herengracht (300'ün üzerinde) ve Johannes Verhulststraat takip ediyor.

Rotterdam'ın en pahalı caddesi olan Vijverlaan’da da ortalama 2 milyon euroluk evler bulunmakta.

2023 yılı sonunda, Hollanda'da sahibi tarafından kullanılan konut stokunun yüzde dördünden fazlası milyon euroluk evlerden oluşuyordu. Bu evlerin ortalama değeri 1,35 milyon euroydu. 

Hollandalı gurbetçinin karıştığı kazada ölü sayısı 3’e çıktı Hollandalı gurbetçinin karıştığı kazada ölü sayısı 3’e çıktı

Yaklaşık 10 yıl önce değeri 1 milyon ve üzeri evler genellikle Randstad bölgesinde bulunuyordu. ancak şimdi bu bölgenin dışında da milyon euroluk evlere rastlanmakta. Örneğin Bloemendaal’da evlerin yaklaşık yarısı bir milyonun üzerinde bir değere sahip. Bunun dışında  Zwolle, Tilburg, Eindhoven, Leeuwarden ve Lelystad belediyeleri de milyon euroluk  evlere sahip.

Hollanda'daki en pahalı evlerin bir yıl içinde yaklaşık aynı fiyatta kalması, neredeyse hiç milyon euroluk ev eklenmediği anlamına da geliyor. Hollanda'da 2022'de 195.000 olan bir milyon ve üzeri değere sahip konut sayısı şu anda 197.000'e ulaşmış durumda.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş